Hírek, beszámolók

Megvannak az Olivier-jelöltek

Március 8-án kerül sor a legrangosabb londoni színházi díj, az Olivier Award átadására. A jelöltek listáját február 3-án hozták nyilvánosságra. Az Olivier Díj a Tony-hoz képest kevesebb kategóriában díjazza a produkciókat. További különbség, hogy a naptári évhez, és nem a színházi évadhoz igazodik. Így idén a 2008-as év kiemelkedő előadásait díjazzák.

A színházi díjaknál külön veszik számításba a felújításokat és az új produkciókat. Az új musicalek mezőnyében a Jersey Boys, a Marguerite, a Zorro és az Imagine This versengett a jelölésekért, míg a felújítások között olyan előadások szerepeltek, mint a La Cage Aux Folles, (Őrült nők ketrece) a Sunset Boulevard, a Piaf és a West Side Story.

A legjobb új musical kategóriában mindössze két produkciót jelöltek: a Jersey Boys és a Zorro között dől majd el a díj sorsa. A felújítások mezőnyében viszont a fent említett négy előadás mindegyike kapott jelölést. A zenész-színész koncepcióban színpadra állított Sunset Boulevard szereplőit “legjobb ensembe” kategóriában is jelölték – több prózai mű szereplőgárdája mellett. A legjobb rendezés kategóriának két musicales jelöltje van: a Jersey Boys és a La Cage Aux Folles.
A jelölőbizottság az Imagine This-t teljesen mellőzte, hiszen egyetlen kategória jelöltjei között sem szerepelnek, a legtöbb jelölést pedig a La Cage Aux Folles gyűjtötte be.

A jelöltek teljes listája ide kattintva megtekinthető.

A szakma mellett a közönség is véleményt nyilvánított a tavalyi londoni színházi évről. A Theatregoers’ Choice Award jelöltjeire decmeber 31-ig lehetett szavazni a whatsonstage.com-on, a hivatalos végeredményt február 9-án hozzák nyilvánosságra.

Kapcsolódó tartalmak

NEMZETKÖZI PUCCINI MESTERKURZUS SZIKSZÓN ÉS TOKAJBAN

Buchmann-Horváth Emese

A Magyar Musical Napja a Színészmúzeumban

Buchmann-Horváth Emese

Toldi, premier előtt – interjú Andrádi Zsanettel és Csengeri Attilával

József Kriszti

Közeleg a Vámpír-jubileum

Buchmann-Horváth Emese

Miss Saigon főpróba, Baja, 2012. 08. 23.

Tóth Barbara