Hírek, beszámolók

Kiosztották az Olivier-díjakat Londonban

Ma este került sor Londonban a legrangosabb brit színházi díj, az Olivier átadására. A musicales jelöltekről korábbi cikkünkben hírt adtunk, így most lássuk a győzteseket!

A szavazók a tavaly bemutatott musicalek közül a rövid életű Spring Awakeninget tartották a legjobbnak. A Tony-díjas előadás a Sister Actet, a Priscillát és a Dreamboats and Petticoats című zenés darabot utasította maga mögé. A Spring további két fontos díjat is begyűjtött ma este. A musical-főszereplők kategóriájában a férfiak között a Melchiort alakító Aneurin Barnard nyert – többek között Rowan Atkinsont (Oliver!), Alexander Hansont (A Little Night Music) és Tony Sheldont (Priscilla) megelőzve. A mellékszereplők közül a Moritz-ot játszó Iwan Rheon vihette haza a szobrocskát. Ezeken felül a legjobb hangdizájn díját is a Spring Awakeningnek ítélték (Brian Ronan).

A Hello Dolly-produkció is több díjjal távozhatott a gáláról: a legjobb musical-felújításnak, a legjobb női musical-főszereplőnek (Samantha Spiro) és a legjobb koreográfiának (Stephen Mear) járó elismerésnek örülhettek.

Az idei musical-felhozatalból meglepő módon díj nélkül maradt a Menier Sondheim-felújítása, a jelenleg a Broadway-n látható A Little Night Music. Szintén csalódottan távozhatott a gáláról a Sister Act és az Oliver! stábja. A Priscilla, Queen of the Desert alkotói a legjobb jelmezekért járó díjjal vigasztalódhattak. 

Az idei évben a közönség szavazata alapján díjazták a legnépszerűbb West End show-t is. A Billy Elliotot, az Operház Fantomját, a War Horse című prózai előadást és a We Will Rock You-t maga mögé utasítva a Wicked diadalát hozta a szavazás.

Részlet a londoni Spring Awakening előadásból:

Kapcsolódó tartalmak

2010-ben is lesz Zrínyi 1566

admin

Vígszínház – Csütörtökön hallgatja meg Eszenyi Enikőt a szakmai bizottság

Volf Anna

Joseph McGinty Nichol rendezi a Spring Awakening filmet

admin

A víg özvegy visszatér a Budapesti Operettszínház színpadára

Buchmann-Horváth Emese

A Love Never Dies Magyarországon?

admin