Hírek, beszámolók

A Budapesti Operettszínház a 2008/2009-es évadban új játszóhelyet is avat

A Budapesti Operettszínház ma délután tartotta évadnyitó sajtótájékoztatóját, ahol a Szentivánéji álom kőszínházi bemutatója, valamint a Csárdáskirálynő és A bajadér előadásai mellett a Spring Awakening jövő évi premieréről is szó volt.

Egy negyedik színpadon, a Nyugati teátrumként újranyíló, korábban Szikra, majd Metro moziként üzemelő Teréz körúti színházban mutatják be a világirodalom egyik igazi remekművéből, Frank Wedekind A tavasz ébredése című darabjából írt amerikai musicalt.
A Duncan Sheik énekes-zeneszerző és Steven Sater szövegíró által jegyzett Tavaszébredés élénk és provokatív rock-musical, mely az első szerelem, elfojtott érzelmek, maradandó sebek kérdéskörét boncolgatja. “Egy bátor musical, ami fordulatai miatt felejthetetlen és felivillanyozó, újraéleszti a rejtély és az izgalmom fogalmát, s tüzet éleszt mindannyiunk lelkében” – írta kritikájában a New York Times. A Broadway legújabb sikerét a szakma is elismerte: 2007-ben 8 Tony-díjjal jutalmazták a produkciót.

Hasonlóan hisztérikus fogadtatás várható Budapesten is, ahol a londoni West End-bemutatóval egy időben kerül sor a premierre. A felnőttek szerepében Szabó P Szilveszter és Bajcsay Mária lép színpadra, az előadás rendezője Somogyi Szilárd, koreográfusa Tihanyi Ákos lesz. A fiatalokat a jelenleg is zajló nyílt szereplőválogatáson választják ki.

(Fotó: Somfai Lídia)

Kapcsolódó tartalmak

Hair a Broadway-n

admin

Így szerettek ők bemutató a Városmajorban

Buchmann-Horváth Emese

Kiálts a szeretetért! (Rock Színház)

Stern Ágnes

Kitüntetések március 15. alkalmából

Volf Anna

A New York-i színházi díjak jelöltjei (2012)

Volf Anna