Hírek, beszámolók

Operett Palotakoncert sajtótájékoztató a Duna fölött

Július 11-én a Budapesti Operettszínház közreműködésével sajtótájékoztatót tartottak a Budavári Palota Oroszlános udvarában, hogy kedvet csináljanak az augusztus 10-ei nagyszabású operett gálához.

Az eseményen részt vett: Kerényi Miklós Gábor (a gála rendezője), Vadász Dániel (művészete vezető), Nacsa Olivér (producer), továbbá a szereplőgárda képviseletében: Dancs Annamari, Faragó András, Fischl Mónika, Frankó Tünde, Kállay Bori, Kerényi Miklós Máté, Oszvald Marika és Peller Károly.

A közreműködők az operett mesés világához méltón igazi meseautókkal érkeztek és egy kis ízelítőt is adtak a gálaest hangulatából, a dalokat Balassa Krisztián kísérte zongorán.

Mint Vadász Dánieltől megtudtuk: ”A Palotakoncertet két célból jön létre – Az egyik -egy régi álmom-, hogy Budapesten egy olyan nyári szabadtéri zenés-színházi fesztivált keltsünk életre, ami műsorában fókuszál a magyar zeneszerzők munkáira. Nagyon fontos, hogy erre Budapestről, vidékről és külföldről is eljöjjenek emberek és együtt élvezzük, ünnepeljük a csodálatos magyar zenés színházat. A másik cél az, hogy kinyitva a horizontot ne ‘csak’ 2.000 ember lássa az előadást, hanem a hazai és a nemzetközi tv sugárzáson keresztül ez az előadás milliókhoz jusson el. Árnyalva ezzel az egyébként nagyon színes országimázst.”

A produkció egyébként az MTVA műsorán is látható lesz –az augusztus 20-ai ünnepi műsor keretében- augusztus 19-én 20:15-kor.

Az augusztus 10-ei szabadtéri gálaest izgalmas látványvilágával, újszerű megoldásaival és elegáns hangulatával igyekszik majd elvarázsolni a látogatókat.

Közreműködik:

Fischl Mónika, Frankó Tünde, Bordás Barbara, Vadász Dániel, Vadász Zsolt, Dolhai Attila, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Dancs Annamari, Faragó András, Peller Károly, Kerényi Miklós Máté, Kállay Bori, Brasch Bence, a Budapesti Operettszínház Balettkara, valamint Zenekara

Felcsendülnek:

Marica grófnő, A Csárdáskirálynő, Mária főhadnagy, Bál a Savoyban, Viktória, Cirkuszhercegnő, A Bajadér, A víg özvegy, A mosoly országa, Denevér, Giuditta, Luxemburg grófja, Mágnás Miska, Csókos asszony, Ördögölő Józsiás.

Vezényel: Makláry László

Rendező: KERO®

Helyszín: Budai Vár – Oroszlános udvar

Kapcsolódó tartalmak

A Sakkal ébred a Bálna

Stern Ágnes

A zene világnapja – The Phantom of the Opera

admin

Johanna újra a máglyán

Rechtenwald Kristóf

Hamarosan Cigányszerelem premier a Budapesti Operettszínházban

Utasi Nikolett

Sakk premier a Margitszigeten

admin