Hírek, beszámolók

Ötleteket várnak az idei Színházak éjszakájához

Idén is megrendezik a Színházak éjszakáját, amelyhez a szervezők a közönség ötleteit várják. Az érdeklődők a rendezvény honlapján található kérdőív kitöltésével segíthetik a program összeállítását.

2013-ban a tavalyihoz hasonlóan izgalmas programokkal, előadásokkal várják a közönséget. Szeretnék, ha az előző évi rendezvény résztvevői megosztanák a szervezőkkel ötleteiket, véleményüket a honlapon található kérdőív kitöltésével – írják a www.szinhazakejszakaja.hu oldalon, amelyen kérdőív található a 2012-es rendezvénnyel kapcsolatban.

A kérdések között szerepel, hogy mi volt a válaszadó kedvenc programja, melyik eltervezett programra vagy színházba nem sikerült végül bejutnia, melyik színházban járt, van-e kedvenc színháza, valamint az is, hogy hány helyszínt, színházat szeretne meglátogatni a karszalaggal.

A szervezők olyan kérdésekre is várják a választ, hogy milyen jellegű programok érdeklik a nézőket, honnan értesültek a programokról, előre megtervezik-e az estét, vagy csak a helyszínen döntik el, mit szeretnének látni. A kérdések között megtalálható az is, hogy hány órától kezdődjenek a programok és meddig tartsanak.

A Színházak éjszakáját a színházi világnaphoz kapcsolódva először rendezték meg tavaly Budapesten: a 2012. március 31-én, szombaton délután kezdődő és vasárnap hajnalig tartó eseménysorozaton új oldalukról, rendhagyó, interaktív programokkal, kiállításokkal, új előadásokkal, koncertekkel és beszélgetésekkel mutatkoztak be a fővárosi teátrumok.

A rendezvény óriási érdeklődés mellett zajlott, 7-8 ezer látogatóval, ami a résztvevő színházak befogadóképességéhez képest túl soknak is bizonyult, egyes programokra sokan nem jutottak be.

A szervezők akkor azt mondták, hogy sok helyen jelentett problémát a nagy tömeg. A szervezés tanulságainak összegzésekor megoldást keresnek arra, hogyan lehet ezt a jövőben elkerülni.

 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Bálint-napi kedvencek

Buchmann-Horváth Emese

Broadway 3D-ben?

admin

Silent Night – Interjú Serbán Attilával

Buchmann-Horváth Emese

Elisabeth Siófokon

admin

Dolgok, amikért érdemes élni – Improvizáció egy lista felett

Buchmann-Horváth Emese