Hírek, beszámolók

Ötödik évadát nyitotta meg a Szarvasi Vízi Színház

A festői környezetben található teátrum idei műsorát is műfaji sokszínűség jellemzi, számos musicalprodukció is látható lesz. A színház otthont ad a Magyar Teátrum Nyári Fesztiválnak, tovább folytatódik a népszerű Vers a víz felett sorozat és elindul a Dal a víz felett elnevezésű estek sora is. 

Liszi Melinda és Nagy Róbert, a Békéscsabai Jókai Színház színművészei indították dalaikkal az évadnyitó estet, majd Fekete Péter, a Jókai Színház és Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója fogadta a színpadon az oda hajóval érkező Babák Mihályt, Szarvas polgármesterét, Domokos Lászlót, az Állami Számvevőszék elnökét és Seregi Zoltánt, a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjét. Az évadnyitón a Hypnotix Együttes és a Lézerszínház impozáns Star Trilógia című multimédia show-ja volt látható. Megszámlálhatatlan lézernyaláb táncolt az elektronikus zenei aláfestésre, a színek és formák végtelen kombinációját vetítve a színpadra és a  Körös-holtágának vizére. 

Számtalan programmal, köztük családi előadásokkal, minden nap várja látogatóit a Vízi Színház. A Magyar Teátrum Nyári Fesztivál előadásai mellett a hagyományoknak megfelelően több ezer ember ingyenesen tekintheti meg a Vers-, a Dal- és a Tánc a víz fölött estjeit. A nyári évad augusztus 27-én díjátadó gálával zárul. Addig is olyan darabok láthatóak, mint a Szaffi, a Páratlan páros 2., a Bernarda Alba háza, a Csoportterápia, a Muzsika hangja, a Furcsa pár, az Orient, A dzsungel könyve vagy éppen a Monte Cristo grófja. A részletes műsort a www.viziszinhaz.hu weboldalon tekinthetik meg az érdeklődők.

A Szarvasi Vízi Színház Magyarországon egyedülálló építészeti megoldásként egy stilizált várkastély és egy amfiteátrum ötvözeteként épült fel egy új gyalogos fahíd szomszédságában. Ez a színpad összművészeti játszóteret kíván biztosítani a hazai és a Kárpát-medencei színjátszásnak.

Kapcsolódó tartalmak

Olvasd a Fantom híreit Twitteren!

admin

Születésnapi lemezbemutató és fotókiállítás a 90 éves Békés Itala tiszteletére

Buchmann-Horváth Emese

Fantom 25 Premier – Interjú Tunyogi Bernadettel

Nagy Péter

Nyolc nagyszínházi bemutató lesz a jövő évadban Székesfehérváron

Volf Anna

Örömzene Feke Pállal Sopronban Máté Pétertől az István, a királyig

Buchmann-Horváth Emese