Hírek, beszámolók

Pályázat új magyar musical megalkotására

A XX. század elején magyar zeneszerzők és szövegírók nagyszerű művek sorát adták a világnak. A Madách Színház vezetősége biztos abban, hogy 100 évvel később jó esély van arra, hogy ez a legkorszerűbb színházi műfaj, a musical műfajában is így lesz.

A pályázaton kizárólag olyan művek vehetnek részt, melyek még nem kerültek nyilvános színpadi előadásra. A nyertes pályamű bemutatásra kerül a Madách Színház Stúdiószínpadán. A beérkező pályaműveket szakmai bizottság bírálja el, melynek tagjai Kocsák Tibor zeneszerző, a Madách Színház zenei vezetője, Malek Andrea színésznő, Müller Péter író, Szirtes Tamás rendező, a Madách Színház igazgatója, és Tihanyi Ákos koreográfus.

A pályázat lebonyolításának szakaszai:

I. szakasz
2010. január 11. hétfő
A pályázatra való jelentkezés beadásának időpontja.
Ekkora várják a jelentkezéseket az alkotók neveivel és a készülő művek címeivel.

II. szakasz

2010. március 16. kedd
A készülő művek öt dalát, egy jelenetét és szinopszisát kell beküldeni erre az időpontra. Ezt prezentáció követi, melyben a szerzők bemutatják a fenti darabrészleteket. Ennek alapján határoz a zsűri a kieső, illetve a versenyben maradó művekről.

III. szakasz

2010. augusztus 2. hétfő
A kiválasztott művek teljes zenei anyagának demo felvételének, szövegkönyvének és kottaanyagának leadási határideje. Ezek alapján határoz a zsűri a versenyben maradó művekről.
Az elkövetkező 3 hónapban a kiválasztott művekből 30 perces koncertszerű bemutató készül a szerzők betanításában. A koncertszerű bemutatók színpadra állításához a Madách Színház előadókat, technikai segítséget és helyiséget biztosít.

IV. szakasz

2010. október 25-26.
A Madách Színház Stúdiószínpadán bemutatásra kerülnek a kiválasztott művek 30 perces koncertszerű feldolgozásai, a szerző által létrehozott zenei kísérettel.
Ezt követően dönt a zsűri a nyertes pályaműről.

V. szakasz

A díjnyertes mű bemutatója a Madách Színház Stúdiószínpadán. A díjnyertes mű bemutatójára a 2010/2011-es évad során kerül sor. A bemutatóhoz szükséges zenekíséretet vagy zenei alapot a szerző biztosítja.

A pályázat fejleményeiről és a jelentkezés részleteiről a színház weboldalán olvashatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó tartalmak

A Komáromi Jókai Színház Budapesten vendégeskedik

jambor.dorottya

Daljáték szerelemről és hazáról

Vincze Dániel

Mária – musical a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Rechtenwald Kristóf

Szereplőket keresnek a Doktor Szöszi musicalhez

Volf Anna

Rebecca – A Manderley-ház asszonya (könyvajánló)

Vincze Dániel