Hírek, beszámolók

Pierre Hoppé az Aranypálca Nemzetközi Karmesterverseny fináléjában

Az Aranypálca Kálmán Imre Nemzetközi Operett-Musical Karmesterverseny legelső középdöntőjéből a francia Pierre Hoppé lépett tovább a döntőbe.

Az 1980-as születésű Pierre Hoppé, aki teljesítményével a zsűri mindegyik tagját lenyűgözte, a Strasbourgi Nemzeti Zeneakadémián szerezte karmesteri és oboista diplomáját, méghozzá a legjobb diáknak járó kitüntetéssel. Tanulmányait Bécsben folytatta, ahol szintén az évfolyam legjobb diákjaként vehette át zenekari karmesteri diplomáját is. Számos mesterkurzuson és továbbképzésen vett részt, szerte a világban. A Milánói Nemzetközi Karmesterversenyen első helyezést ért el és azóta több kamarazenekart dirigált már Olaszországtól, Románián át Németországig. Megszerzett tudását pedig tanárként a Strasbourgi Zeneművészeti Egyetemen oktatja. Az Aranypálca Operett-Musical Karmesterversenyre most azért jelentkezett, hogy felfedezzen egy olyan zenei repertoárt és kultúrát, ami ennyi, fiatalon megszerzett tapasztalat mellett, ellenére is, számára még ismeretlen volt.

“Eddig nem volt lehetőségem belekóstolni az operett és a musical világába. Ezeknek a zenei stílusoknak és egy új kultúrának a megismerése motivált, amikor jelentkeztem a versenyre. Gyerekkorom óta érdekel a közép-európai kultúra. Szerencsés vagyok, hogy a zenének köszönhetően csodálatos országokba és városokba juthatok el, ahol fantasztikus emberekkel oszthatom meg és fejleszthetem a tudásomat. Ez a nagyszerű ezekben a versenyekben, így az Aranypálcában is. Számomra pedig nem a versengés a lényeg, hanem a művészeti érték közvetítése, a szenvedély és filozófia gyakorlása, tudásom és látóköröm bővítése, na meg a határaim feszegetése.” – nyilatkozta a fiatal karnagy.

A Budapesti Operettszínházban rögzített középdöntőn a francia karmesternek, két másik társával – a lengyel Tomasz Biernackival és a japán-brazil Masayuki Carvalhoval – együtt három számot kellett vezényelnie. Pierre-nek jutott a Lévay Szilveszter fémjelezte Elisabeth musical nagy slágere, az Az már nem én lennék, Janza Kata előadásában, Szörényi Levente, Veled Uram! című rockoperájából István és Koppány duettje Dolhai Attilával és Mészáros Árpád Zsolttal, valamint Kálmán Imre legendás Csárdáskirálynőjének második fináléja Bordás Barbara, Vadász Dániel, Dancs Annamari és Szabó Dávid előadásában, kiegészülve a Budapesti Operettszínház kórusával és balettkarával.

Forrás: operett.hu

Kapcsolódó tartalmak

Az oroszlánkirály lett az év legtöbb bevételt hozó Broadway-darabja

Volf Anna

Betlehem csillaga – gyermekelőadás a jótékonyság jegyében

admin

Vámpírok bálja közönségtalálkozó

József Kriszti

Tovább vinném az írói vonalat

oldadmin

Szegeden az új Aida

admin