Hírek, beszámolók

A Vörös Pimpernel a soproni MKB Arénában

A Musical Színház, valamint a közel 200 éves Szolnoki Szigligeti színház legnagyobb volumenű vállalkozása: Nan Knighton és Frank Wildhorn (Frankeinstein, Excalibur, Jekyll és Hyde, Carmen) Broadway musicalje Sopronban látható szeptember 12-én!

Az MKB Aréna 500 négyzetméternyi, minden korábbinál hatalmasabb, monumentális színpadán, Orczy Emma világhírű regénye nyomán kel életre a francia forradalom idején játszódó Vörös Pimpernel története. Az MKB Arénába egy teljes színházat installálnak, kiváló fény- és hangtechnikával, hogy a produkció tökéletes minőséget garantáljon.

Molnár László elmondta, A Vörös Pimpernel előkészületei két évet vettek igénybe, míg megkezdődhetett a próba, a több mint negyven szereplővel és a közel harminctagú zenekarral. A két részes kosztümös musicalkomédiában huszonöt dal, kórusmű és szám hangzik el.

A mű érdekessége, hogy A Vörös Pimpernelt a fiatalon Angliába került, magyar származású Orczy Emma bárónő írta 1907-ben. A regény hőse Percy Blakeney – a Vörös Pimpernel -, aki a forradalom idején bujkáló arisztokratáknak segít külföldre menekülni. A francia kormány Angliába küldött kopói és spiclijei semmilyen eszköztől, így a zsarolástól, emberrablástól, gyilkosságtól sem riadnak vissza, hogy kézre kerítsék az átkozott angolt. A Vörös Pimpernelt ifjú barátainak és híveinek maroknyi csapata, valamint szerelmes hitvese, az ünnepelt francia színésznőből előkelő angol bárónévá lett szépséges Marguerite segíti, hogy elkerülje a halálos csapdákat és sikerre vigye a jó ügyet. Orczy Emma könyvének színpadi változata óriási siker lett, Londonban négy éven át volt színen. A megjelenés óta több mint száz év telt el, és a könyv ma is világsiker.

Rendező: Molnár László

Magyar dalszöveg: Valla Attila
Magyar szövegkönyv: Molnár László

Főbb szerepekben:
Marguerite St Just – Koós Réka
Percy Blankeney (Grappin és a Vörös Pimpernel) – Csengery Attila
Chauvelin – Molnár László
Marie Grosholz – Gombos Judit
Armand St Just – Dósa Mátyás
St Cyr – Zeley Gábor
Tussaud – Horváth Gábor
Jessup – Mészáros István
Mercier – Bot Gábor
Coupeau – Tarnai Attila
A walesi herceg – Karczag Ferenc
Robespierre – Hollai Kálmán

Díszlettervező: Juhász Katalin
Jelmeztervező: Tordai Hajnal
Zenei vezető: Rácz Márton
Koreográfus: Halmi Zoltán

Kapcsolódó tartalmak

Szeptemberben jelenik meg Adam Pascal új lemeze

admin

Már próbál az Ének az esőben stábja

halasi.vivien

Nagy sikerrel debütált a Nemzeti Színházban a Somnakaj

halasi.vivien

A Csárdáskirálynő jubileumi gálája az Operettszínházban

Czitrovszky Balázs

Isten rabjai – új magyar musical Egerben

Sándor Petra