Interjúk

Poligamy – Interjú Kiss Ramónával

A Poligamy sajtótájékoztatója után a Viva la Musical! az előadás egyik Lillájával, Kiss Ramónával beszélgetett.

Ez az első szereped a Madách Színházban, emellett most játszol először zenés darabban.

Így van, számomra ez egy teljesen új közeg, éppen ezért nagyon nagy kihívás, ugyanakkor hihetetlenül izgalmas feladatot jelent. Mindenki rendkívül kedves és segítőkész, imádok ott lenni a színházban, élvezem az éneklést, a táncot, az egész miliő nagyon tetszik.

Hogyan készülsz a szerepre? Láttad esetleg a filmet?

Évekkel ezelőtt láttam a filmet, jókat kacagtam rajta, de a darab egészen máshogy dolgozza fel a történetet, máshol vannak a hangsúlyok, ezért én nem is nagyon hasonlítanám össze a kettőt. Azt gondolom, hogy a színész azon kívül, amit megtanult, a saját érzéseiből, emlékeiből is építkezik. Az a Lilla, akit én alakítok, egy nagyon kis vehemens figura. Sokban hasonlít rám, mert én is akaratos és céltudatos vagyok; így ezeket a tulajdonságokat próbálom majd kiemelni. Egyelőre még keresem magamban a karaktert, igyekszem kitapasztalni, milyen mozdulatok, hanglejtések állnak neki jól, és fokozatosan építgetem őt.

Hogyan zajlik a próbafolyamat?

Most még formálódik a darab, hiszen ez egy teljesen új musical, ráadásul a Madách Színház saját produkciója, így minden probléma nélkül alakítható. Ha például egy jelenetben a koreográfiába beleillene egy-két lépés, akkor ki lehet egészíteni egy-két plusz hanggal a zenét, de az október 26-i premierig még van erre idő, és addigra szerintem egy fantasztikus előadás jön össze.

Számodra mi a darab mondanivalója?

Amellett, hogy remek vígjáték, ez egy gyönyörű és mélyen igaz darab. Én hiszek abban, hogy mindenkinek csak egy olyan szerelme van, aki mindent megtestesít. A férfiak életében jönnek nők, a nők életében jönnek férfiak, a legtöbbünk mégis egy adott személynél érzi csupán a „robbanást”, ami aztán meghatározza a kapcsolatát.

Szerinted András karaktere mitől lehet szimpatikus a nézőknek?

Tulajdonképpen ő nem azt tervezi, hogy megcsalja a partnerét, csak így hozza az élet, hogy belekerül ebbe a furcsa szituációba. Nagy Sándor és Nagy Balázs pedig rengeteg humorral és jóindulattal formálják meg Andrást, ezáltal egy végtelenül szerethető figurává teszik őt.

Mezőfi Orsolya

Kapcsolódó tartalmak

2013 nyarán Egerben, Siklóson, és Szigetváron a történelmi musicalek

Sándor Petra

MUSICALEK IS LÁTHATÓK A NYÍREGYHÁZI SZABADTÉRI NYÁRON

halasi.vivien

30 éves a Macskák – interjú Szerednyey Bélával, Hűvösvölgyi Ildikóval és Kisfaludy Zsófiával

Mezőfi Orsolya

Fejes Szandra musicalestje a Társulat művészeivel

admin

Kihagyhatatlan érzéki revü-cirkusz a Margitszigeten

Buchmann-Horváth Emese