Hírek, beszámolók

Porondon a Bajazzók sztárjai

A Fővárosi Nagycirkuszba látogattak a Bajazzók sztárjai.

És hogy miért is?
A bajazzo jelentése bohóc, pojáca. A commedia dell’arte egyik állandó figurája. A Bajazzók című opera középpontjában egy társulat áll, melynek egyik tagja Nedda megcsalja férjét, a vándortársulat vezetőjét. A titkos viszonyra fény derül és az előadás valósággá válik, mivel Nedda hűtlen feleséget, Canio pedig a megcsalt férjet alakítja. Mindennek tragikus vége lesz.
A commedia dell’arte előadásokban nagy hangsúlyt kapott az akrobatikus mozgás is.
Ruggero Leoncavallo a Bajazzók szövegírója és egyben zeneszerzője által ebben a műben találkozik az akrobatika, a mozgás és az opera. Ezért döntött úgy Kerényi Miklós Gábor és a Bajazzók szereplői, hogy ellátogatnak a cirkuszba.

A Flying Mendoca trapézművészei segítségével Kerényi Miklós Máté kipróbálta a trapézt, Asmik Grigorian operaénekesnő gyönyörű husky és szamojéd kutyák idomítására vállalkozott a Saabel Family idomárjaival. Szegedi Csaba,Boris Grappe és Avgust Amonov pedig a zenebohócokkal készült meglepetésre.
Kerényi Miklós Mátét, aki érthető módon nagyon izgult kollégája és jó barátja Kocsis Dénes is elkísérte. Az opera sztárjai az esti Cirkusz a javából produkcióban is részt vettek, hogy megörvendeztessék a közönséget, itt Máté a trapézszám helyett inkább egy dallal készült.

Az eseményen Dr. Kriza Zsigmond a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Kerényi Miklós Gábor elmondta, reményeik szerint ez egy hosszabb együttműködés kezdete.

A Bajazzok – a Parasztbecsület című egyfelvonásos operával -, Kerényi Miklós Gábor rendezésében a Szegedi Szabadtéri Játékokon kerül bemutatásra július 27-én és 28-án.
 

Kapcsolódó tartalmak

A kutya különös esete az éjszakában (Centrál Színház)

Stern Ágnes

Mintegy hetven produkció a gyulai nyári fesztiválon

Sándor Petra

Hair próba (Szegedi Szabadtéri Játékok)

oldadmin

Rövidhírek, 2013. július

Volf Anna

Madách Színház Musicalpályázat II. – Megvan a négy továbbjutó

Buchmann-Horváth Emese