Hírek, beszámolók

Pszichopata bőrébe bújik Bereczki Zoltán

Április 11-én mutatja be a Centrál Színház Bereczki Zoltán és Ágoston Katalin szereplésével, Horgas Ádám rendezésében John Fowles A lepkegyűjtő című thrillerét.

Bereczki Zoltán, aki szerint “ijesztő, borzasztó, ugyanakkor elképesztően érdekes egy pszichopata bőrébe bújni”, nagyon komolyan veszi a felkészülést. Sorozatgyilkosok élettörténeteit tanulmányozza, rendőrségi szakemberekkel konzultál, illetve fegyintézetekbe jár be, hogy alaposan megismerje a legtaszítóbb bűnöket elkövető emberek lelkivilágát. A drámai szerep nagyon tetszik a színésznek, aki szerint eljött az ideje, hogy mást, többet mutasson a közönségnek magából, mint eddig.

“Hihetetlenül izgalmas kihívás előtt állok, egy számomra merőben szokatlan szerepre készülök. A végeredményt még én sem látom, de napról-napra mélyebbre merülök egy mocskos és sötét világba, és nem tudom, hol a vége. Hogy minél hitelesebb legyek, börtönlátogatásokon veszek részt, és szakemberek tapasztalatait hallgatom meg annak érdekében, hogy minél jobban megértsem a sorozatgyilkosok lelkivilágát, és megpróbáljam felfogni, mi indította őket azokra az elképesztő tettekre, amiket elkövettek.” – mesélte a Borsnak a színész.

A történet címszereplője a harmincas évei közepén járó Ferdinand Clegg (Bereczki Zoltán). A fiatalon árván maradt Clegg vidéken él nagynénjével és fogyatékos unokatestvérével. Élete valóságos rémálom, egyetlen dolog érdekli, a lepkegyűjtés. Egy nap azonban nagy szerencse éri, ugyanis megnyeri a Totó főnyereményét. Ettől kezdve minden lepkét megvásárol magának, és végül egy különleges darabot is választ, mert akinek pénze van, annak módjában áll gyűjteményét új, mindennél csodálatosabb és kívánatosabb példánnyal gyarapítani. Bármi áron. Így lesz a gyűjtemény ékköve a fiatal, különlegesen szép diáklány, Miranda Grey (Ágoston Katalin). A férfi elrabolja és fogva tartja a lányt, abban a reményben, hogy az előbb-utóbb megszereti és viszonozza érzelmeit.

A történet igazi kétszereplős kamaradarab, ami a műveletlen, otromba lepkegyűjtő és a művelt, kecses diáklány között két hónap kényszerű együttlét alatt zajló szellemi küzdelem, valamint a két, egymással semmiben sem közös világ egymásnak feszülésének pszichológiai pontosságú ábrázolása.

Forrás: Bors, ekultura.hu

Kapcsolódó tartalmak

Én és a kisöcsém – tapsrend, premier parti

Czitrovszky Balázs

Életműdíjat kapott Gálvölgyi János

Buchmann-Horváth Emese

Sikeres évadot zárt a Szegedi Szabadtéri Játékok

Volf Anna

Latabár Kálmán "Latyi" könyvbemutató (Operettszínház, 2012. október 24.)

Czibulka Stella

We Will Rock You szereplőválogatás

Buchmann-Horváth Emese