Hírek, beszámolók

Ráckevei Anna színművész a debreceni Csokonai Színház új igazgatója

Ráckevei Anna Jászai-díjas színművészt, érdemes művészt választotta meg a debreceni Csokonai Színház új igazgatójává három jelölt közül a városi közgyűlés csütörtökön.

A színház igazgatói posztjára Kelemen Csaba színművész, az Agria Játékok ügyvezető igazgatója, Nagy Viktor rendező, a Győri Nemzeti Színház volt igazgatója és Ráckevei Anna színművész, a debreceni társulat tagja nyújtott be pályázatot. Miután a pályázatokat véleményező szakmai bizottság nagy többséggel Ráckevei Annát támogatta, Nagy Viktor visszavonta pályázatát, a közgyűlés pedig csütörtökön 30 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett szavazott bizalmat Ráckevei Annának, aki az első női direktora lesz a Csokonai Színháznak.
Vidnyánszky Attila, a Csokonai Színház jelenlegi igazgatója korábban sikeresen pályázott a Nemzeti Színház főigazgatói posztjára, ezért kellett a fenntartó városi önkormányzatnak kiírnia a debreceni igazgatói pályázatot. Vidnyánszky Attila június 30-ig igazgatja a debreceni színházat, Ráckevei Anna július 1-től veszi át az intézményt. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Elhunyt Paudits Béla

Sándor Petra

Rövidhírek, 2013. december

Volf Anna

Hattyúdal ráadás Republic ünneppel a József Attila Színházban

Sándor Petra

Riviera girl a Kálmán Imre Teátrumban

Sándor Petra

Fejes Szandra musicalestje a Társulat művészeivel

admin