Hírek, beszámolók

Ráckevei Anna színművész a debreceni Csokonai Színház új igazgatója

Ráckevei Anna Jászai-díjas színművészt, érdemes művészt választotta meg a debreceni Csokonai Színház új igazgatójává három jelölt közül a városi közgyűlés csütörtökön.

A színház igazgatói posztjára Kelemen Csaba színművész, az Agria Játékok ügyvezető igazgatója, Nagy Viktor rendező, a Győri Nemzeti Színház volt igazgatója és Ráckevei Anna színművész, a debreceni társulat tagja nyújtott be pályázatot. Miután a pályázatokat véleményező szakmai bizottság nagy többséggel Ráckevei Annát támogatta, Nagy Viktor visszavonta pályázatát, a közgyűlés pedig csütörtökön 30 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett szavazott bizalmat Ráckevei Annának, aki az első női direktora lesz a Csokonai Színháznak.
Vidnyánszky Attila, a Csokonai Színház jelenlegi igazgatója korábban sikeresen pályázott a Nemzeti Színház főigazgatói posztjára, ezért kellett a fenntartó városi önkormányzatnak kiírnia a debreceni igazgatói pályázatot. Vidnyánszky Attila június 30-ig igazgatja a debreceni színházat, Ráckevei Anna július 1-től veszi át az intézményt. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Mágnás Miska party, 2015.09.18

Buchmann-Horváth Emese

Ünnepi My Fair Lady előadás két Elizával!

admin

Új beálló az Én, József Attilában – interjú Wégner Judittal

Mezőfi Orsolya

A zene világnapja – La folie

Stern Ágnes

A Notre Dame-i toronyőr flashmob a Vörösmarty téren

Buchmann-Horváth Emese