Hírek, beszámolók

Hamarosan Rákász Dani blog!

Ahogy arról korábban hírt adtunk, Rákász Dani körül igencsak pezseg az élet. Jelenleg a Dirty Dancing németországi produkciójában játszik főszerepet, és – a Viva la Musical!-lel való megállapodás értelmében – októbertől blogot indít oldalunkon! Addig is lássuk, mi minden történt a Vámpírok Bálja óta, Dani saját szavaival.

 
Sziasztok! Ismét itt vagyok, és hamarosan bloggal is jelentkezem! Nos, íme a történetem: tavaly nyáron az otthon is látható Vámpírok Bálja (PS Produkció) muical szólótáncosa voltam, és a nemzetközi kreatív team szerződést ajánlott a németországi új-bemutatójában Oberhausenben. Nagy örömmel vágtam bele a nemzetköri karrierem első fájába, és nem sokkal a próbák kezdete után híre ment, hogy a Dirty Dancing berlini tavaszi bemutatójához főszereplőket keresnek. Én jó darabig nem is gondoltam, hogy megpróbálom, hiszen ott álltam a friss szerződésemmel az új munkahelyemen, de lévén egyazon cégről volt szó (Stage Entertainment), elvi akadálya nem volt, hogy elmenjek a válogatásra.
A vámpír premieren, ami számomra égi jelként a 24-ik szülinapomra (nov. 7-ére) esett, találkoztam a cég Casting vezetőivel, akik két gratuláció között elmesélték, hogy már túl vannak a 3000.-dik jelentkező ‘lecastingolásán’, de még mindig nem találják a főszereplőt. Ezt tudván, a második Audition-alkalmakkor, amelynek egyike a szomszédos városban, Essen-ben volt, úgy döntöttem – mi veszteni valóm lehet? – elmegyek.

A 2 órás Casting után rövidesen jött a telefon. “Megkapom a szöveget 2 főszerepre, és várnak egy hét múlva Berlinbe, a második fordulóra.” Hoppá, ott  álltam 15 jelenettel, két szerep-lehetőséggel, és heti 8 vámpír előadás leterheltségével, hogy érdemben felkészüljek. De éjt nappallá téve tanultam a szöveget, a német nyelvű kollégáktól a kiejtést igyekeztem megtanulni, a főszereplő barátaimtől pedig a színjátszás trükkjeit. Majd a 7. nap reggelén, a hajnali kelés és 5 óra vonatozás után megérkeztem Berlinbe, ahol 3 órám volt az egész Castingra mielőtt indulnom kellett volna vissza az esti előadásomat játszani. Ebbe a 3 órába belefért még sok-sok tánctanulás, színjátszás, és egy dal eléneklése, a Dirty Dancing írója Eleanor Bergstein, nemzetközi rendezője James Powell, és a kreatív team többi tagja előtt.

Megtettem amit csak tudtam, és rohantam vissza Oberhausenbe, meg is feledkezve arról, hogy most vajon mi lesz. Csak éjjel vettem észre az Sms-t amit a Casting Managertől kaptam: “Dani! Nagyon szép munka, mindenképp beszélnünk kell” Másnap reggel megtudtam, hogy a következő nap reggel még egyszer látni akarnak a női főszereplővel együtt. Ez szinte lehetetlen volt, hiszen a hétvégén mindkét nap dupla show-t játszottunk, Berlin pedig több mint 500 km-re van Oberhausentől. A casting manager viszont biztosított, ők elintézik hogy ott tudjak lenni, és visszaérjek az előadásokra, csak fel tudok-e kelni NAGYON korán? Mire én:”Ha ennyire fontos, akkor naná!!!” Másnap reggel, alig valamit aludva, és egy reggel fél 6-os repülőút után, ott álltam 8-kor újra Berlinben a főszereplő lánnyal (Janina Elkin), már csak mi ketten, és a teljes Casting valamint a Creative Team.

Meg kellett bizonyosodniuk, hogy passzol közöttünk a kémia, és hogy jól mutatunk együtt. Nem sokkal később kiküldtek minket. A teremből hangos nevetés hallatszott, majd behívtak, hogy maga Eleanor Bergstein (a kultusz film társ-rendezője, a történet írója, és t.k. az Apácashow forgatókönyv munkatársa) személyesen közölje: “Dani, szeretném ha te lennél a mi Johnny Castle-ünk!” – Ebben a pillanatban mintha megállt volna az idő, és én ott álltam és nem tudtam hogy is kell reagálni amikor az ember álmai valóra válnak. Nem kevés munka, és erőfeszítés árán, de sikerül(he)t Európa egyik fővárosában Musical-sztárrá válni. Ez után a majd 3 hónapos munka után január végétől ápr. 7-éig (megint a 7es szám:) színpadra raktuk ezt a hatalmas darabot, ami több millió euróból, Ausztráliától Kanadáig érkező szereplőgárdából, és csodálatos tehetségekből áll. Azóta is töretlenül népszerű egész Németországban, és hetente hétszer látható a Theater am Potsdamer Platz színpadán, előre láthatólag jövő év elejéig ez a forró táncokkal, és mély érzelmekkel fűszerezett Live on Stage produkció.

 
A berlini produkció képeit megtekinthetitek itt.
Dani korábbi bejegyzései a Vámpírok Bálja Blogban itt olvashatók.

Kapcsolódó tartalmak

Megvan a következő londoni József

admin

Klotild néni (Karinthy Színház)

Stern Ágnes

Magyarországon a világ első számú party musicalje!

Sándor Petra

Sondheim-premier a Centrál Színházban

admin

A döntés súlya

Vincze Dániel