Hírek, beszámolók

Rebecca sajtótájékoztató

A mai sajtótájékoztatón betekintést nyerhettünk az Operettszínház készülő új sikerprodukciójába, a Rebeccába.

Lőrinczy György rövid felvezető beszédében mesélt a darab történetéről, illetve hogy hol tartanak jelenleg a próbafolyamatban.

Kerényi Miklós Gábor arról beszélt, hogy a Rebecca korunk opera lehetősége, mivel széles közönség számára zenei és mégis drámai izgalmat nyújt. Egy krimi, egy lélektani történet, ami rendkívüli módon mesél a 21. század emberének kapcsolatairól.

Mindketten fontosnak tartották elmondani, hogy a szereplők egytől egyig egymást segítik, egymásért vannak, nincs semmiféle rivalizálás a szereposztások miatt.

Színpadra hívták Béres Attilát is, a darab rendezőjét, aki elmondta, hogy nagyon kevés olyan helyzet van egy rendező életében, hogy egy olyan darabot rendezhet, ami igazán mélyen belőle jön; és izgatottan várja, hogy a közönség mit fog szólni az előadáshoz.

A sajtó képviselői három rövid jelenetet láthattak, felváltva mindkét szereposztással. Elhangzott dalok: Kéz kezet mos; Mond, miért? (Gott, warum); Jöjj, ölelj most át, valamint az első felvonás báli jelenete az I’m an American Woman-nel, „Én”-től a Minden tánc nekem jár és a végén a Rebecca reprise.

A sajtótájékoztatóról készült képeink galériánkban megtalálhatóak.

 

Kapcsolódó tartalmak

Célegyenesben a dán Love Never Dies

Vincze Dániel

Készül az Oliver! musical Veszprémben

Sándor Petra

Michael Ball Sweeney Todd szerepében

Volf Anna

Gasztronómiai és zenei élményeket ígér a Duna Parti Piknik

Volf Anna

Love Never Dies – érdekességek a melbourne-i előadásról

Vincze Dániel