Hírek, beszámolók

Hamarosan kezdődnek a Rebecca próbák

A történet bizonyosan sokak számára ismerős, hiszen Alfred Hitchcock 1940-es filmjének is Daphne du Maurier (1907-1989) A Manderley-ház asszonya (1938) c. regénye szolgált alapul, akárcsak a musical esetében.

A könyv rövid története:
Maxim de Winter halott felesége emléke elől menekül Monte Carlóba, ahol megismerkedik egy fiatal és félénk lánnyal, akit pár hét ismeretség után feleségül vesz abban a reményben, hogy vele együtt új életet kezdhet majd Manderley-ben. Ám a halott Rebecca emléke folyton közéjük áll, és a házvezetőnő, Mrs. Danvers – aki kiskorától ismerte és imádta Rebeccát – sem nézi jó szemmel az új asszony érkezését, és mindent megtesz, hogy elüldözze.
A váratlan fordulat akkor következik be, amikor az öbölben egy hajó zátonyra fut, és megtalálják Rebecca elsüllyedt hajóját, benne a holttestével. Kiderül, hogy a ház volt úrnője nem baleset, hanem gyilkosság áldozata lett…
Ha valaki kíváncsi a folytatásra, és arra, hogy Max és új hitvese boldogok lesznek-e valaha együtt, mindenképp ajánljuk a könyv elolvasását.

Kapcsolódó tartalmak

A gazdasági válság elérte a Broadway-t

admin

Légy jó mindhalálig – Szolnok, 2011

Volf Anna

Felépült az ország legnagyobb színháza

Buchmann-Horváth Emese

Rockopera készül Nero császárról

Volf Anna

Centrál Színház: három nagyszínpadi bemutató az új évadban

Volf Anna