Hírek, beszámolók Rendezvények

Rekordszámú látogató a 6. Színházak Éjszakáján

2017. szeptember 16-án az eső ellenére 35 színház több száz programjára volt kíváncsi közel 10 000 karszalagvásárló a hatodik Színházak Éjszakáján Budapesten.

A Budapest Főváros Önkormányzata támogatásából megvalósuló eseményen először szerveztek az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézettel együttműködve színháztörténeti sétákat, amelyek óriási sikernek örvendtek az egy éjszakás kalandra és cooltúrára vágyók körében. A játékos kedvű látogatókat mind a harmincöt színházban az önkéntesek pultjánál egy színházi puzzle várta.

A 2017-es esemény a szombati esős időjárás ellenére is hatalmas sikernek bizonyult, rengetegen álltak sorba, és megmozdult a színházba járó egyre fiatalabb közönség. Ez főleg annak köszönhető, hogy a színházak felkészülten, izgalmas programokkal vártak minden érdeklődőt.

„Nagy öröm volt látni, hogy évről évre egyre fiatalabb közönség vesz részt a Színházak Éjszakáján és ők ezen az estén találhatják meg a személyiségükhöz leginkább passzoló intézményeket. Voltak, akik 6-8 színház programján is részt vettek, ami – be kell vallani – óriási teljesítmény.” – mondta dr. Komáromi György a Színházak Éjszakája projektvezetője.

Az idei évben a rendezvényen a következő színházak vettek részt:

Átrium, Baltazár Színház, Bethlen Téri Színház, Budapesti Operettszínház, Budapest Bábszínház, Centrál Színház, Dumaszínház, Fórum Színház, Hatszín Teátrum,  Játékszín, József Attila Színház, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, Karaván Színház, Karinthy Színház, Katona József Színház, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Madách Színház, Magyar Állami Operaház, Momentán Társulat, MU Színház, Örkény István Színház, Pesti Magyar Színház, Pinceszínház, Radnóti Miklós Színház, Rózsavölgyi Szalon Arts& Café, RS9, Ódry Színpad (Színház- és Filmművészeti Egyetem), Szkéné Színház, Thália Színház, Trafó, Trip Színház, Turay Ida Színház, Újszínház, Vidám Színpad, Vígszínház

Kapcsolódó tartalmak

A három testőr a Pannon Várszínházban

Rechtenwald Kristóf

Glee musical-szótár: 1. évad 6. rész

Volf Anna

Megvan A nyomorultak film teljes szereposztása

Volf Anna

Augusztustól Londonban is Édeskettes

admin

Készül a karácsonyra az Operettszínház és Dolhai Attila

Stern Ágnes