Hírek, beszámolók

Rendhagyó környezetben játszódik a SpongyaBob musical

A Nickelodeon 2008-ban szerződött a darab rendezőjével, és mára a végéhez közeledik a projekt, amelynek köszönhetően a SpongyaBob musicalt Chicagóban mutatják be.

A kicsi sárga tengeri szivacs szerepét Ethan Slater kapta meg a Tina Landau által megálmodott SpongyaBob musicalben. A filmes családból származó ismert amerikai drámaíró és színházi rendező számtalan musical produkcióban dolgozott már, amelyeket a Broadwayn is bemutatták, rendezőként több rangos díjra is jelölték.

A darab során SpongyaBobot és tengermélyi barátait – Csillag Patrikot, Tintás Tunyacsápot, Szandit és a többieket – a felszínre hozzák, ráadásul nem mindennapi környezetben, egy kifosztott játszótéren zajlanak majd az események. A rendező szerint meg sem próbálták a milliók által ismert és kedvelt rajzfilmet egy az egyben színpadra adaptálni: „A gyökerek ugyanazok, ám a forma teljesen más. Nem magát a rajzfilmet szeretnénk színre vinni, hanem egy élő színházi produkció létrehozásán dolgozunk” – mondta Tina Landau, aki azt is hozzátette, hogy a darab sztorija nem a sorozat eseményeiből táplálkozik. A SpongyaBob musical története Bikinifenék egy napját mutatja be, amikor a tengeralatti város lakóit egy közeli vulkán, a Humongous tűzhányó kitörése fenyegeti. SpongyaBobnak 24 órája van megmenteni otthonát és szeretteit a fenyegető pusztulástól.

A musical zenéjének megalkotásához több tucat világsztár énekes-dalszerzőt vontak be: a Nickelodeon zenei részlege mellett Cyndi Lauper, az Aerosmith-es Steven Tyler és Joe Perry, a Lady Antebellum,  a Panic! at the Disco valamint a David Bowie írta a dalokat.

A SpongyaBob musical pre-Boadway premiere június 7-én lesz a chicagói Oriental Színházban. A rövid chicagói sorozat után várhatón a Broadwayn kerül színre a musical végleges formájában a 2016/17-es évadban.

forrás: szinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Öt saját bemutató a József Attila Színházban

Buchmann-Horváth Emese

Dirty Dancing – Berlin

Nagy Péter

Shrek a Musical sajtótájékoztató a Játékszínben

Buchmann-Horváth Emese

A szabadkai Amadeus volt a legjobb előadás a Városmajori Színházi Szemlén

Buchmann-Horváth Emese

Silent Night – Interjú Serbán Attilával

Buchmann-Horváth Emese