Hírek, beszámolók

Rendhagyó történelemóra a Budapesti Operettszínházban

Május 19-én ismét rendhagyó történelemórát tartott a Budapesti Operettszínház.

Ezúttal 14 iskolai csoport volt kíváncsi a Francia Forradalom történelmi hátterére, a színház művészeti vezetője, KERO tolmácsolásában.

Budapestről, Tápióbicskéről, Kiskunfélegyházáról és Egerből is érkeztek a diákok, hogy az Operettszínházban márciustól látható Marie Antoinette musical színészeivel közösen elevenítsék fel a Francia Forradalom eseményeit.

A színház művészei, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi, Szerényi László, Horváth Dániel, Bálint Ádám és Angler Balázs részleteket adtak elő a musicalből.

Kerényi Miklós Gábor elmondta, hogy nagyon fontos a kikapcsolódás, szórakozás és nevetés, de még ennél is fontosabb, hogy valamilyen gondolati kalandra késztessük magunkat. A színház feladata, hogy könnyedebb módon, de szélesítse a nézők látókörét, valamint, hogy az iskola mellett egyfajta oktató szerepet töltsön be az ifjúság életében. Kiemelten fontos találkozni a fiatalokkal és megismerni gondolkodásmódjukat. Ehhez nyújtanak kiváló lehetőséget a hasonló kezdeményezések, egy-egy rendhagyó történelem- vagy irodalomóra.

A teátrum a jövőben is folytatja a rendhagyó történelemórákat, melyek rendkívüli népszerűségnek a diákok körében.

Forrás: Budapesti Operettszínház

Kapcsolódó tartalmak

A chicagói hercegnő – Operettszínház (Fischl – Homonnay)

Buchmann-Horváth Emese

Rövidhírek, 2014. október

Volf Anna

Tavaszébredés – Beszélgetés Török Annával

Vincze Dániel

A víg özvegy (Bordás – Dolhai)

Buchmann-Horváth Emese

Bajai halászlé főzés a Miss Saigon szereplőivel (Operettszínház)

Czibulka Stella