Hírek, beszámolók

Rendhagyó történelemóra az Operettszínház művészeivel

Rendhagyó történelemórán vehettek részt a budapesti Szent István Gimnázium diákjai. Az Operettszínházban márciustól látható Marie Antoinette című darab színészeivel közösen elevenítették fel a francia forradalom eseményeit.

Az órát az Operettszínház művészeti vezetője, Kerényi Miklós Gábor tartotta, a diákokkal együtt újraélték a híres francia királyné, Marie Antoinette életét és korát. A színház művészei, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi, Homonnay Zsolt és Horváth Dániel részleteket adtak elő a musicalből.

Vágó Bernadett szerint a középiskolásokban megmarad az élmény, és ha az érettségi során erről a történelmi korról kell majd beszélniük, mindenki ötössel tér haza.

Kerényi Miklós Gábor elmondta, hogy nagyon fontos a kikapcsolódás, szórakozás és nevetés, de még ennél is fontosabb, hogy valamilyen gondolati kalandra késztessük magunkat. A színház feladata, hogy könnyedebb módon, de szélesítse a nézők látókörét, valamint, hogy az iskola mellett egyfajta oktató szerepet töltsön be az ifjúság életében. Nagyon fontos találkozni a fiatalokkal és megismerni gondolkodásmódjukat. Ehhez nagyon jó teret nyújt egy rendhagyó történelem- vagy irodalomóra, mert itt a Rómeó és Júlia, a Marie Antoinette, vagy a Ghost kapcsán találkozni tud a művészet, a tudomány, és a mai kor embere.

forrás: hirado.hu

Kapcsolódó tartalmak

My Fair Lady – A 350. előadás a Magyar Színházban

Volf Anna

HSM3 – rekord az első hétvégén

admin

Tavaszébredés – A Döntés

admin

Isten pénze – Interjú Németh Attilával

Buchmann-Horváth Emese

Ének az esőben közönségtalálkozó

Buchmann-Horváth Emese