Hírek, beszámolók

Ismét Magyarországon a Rent

A Győri Nemzeti Színház 2010-2011-es évadának bemutatói között szerepel Jonathan Larson Tony- és Pulitzer-díjas musicale, a Rent. A mű keletkezéséről és szerzőjéről egy régebbi cikkünkben olvashatnak az érdeklődők.

Idehaza Miklós Tibornak köszönhetően került színpadra a Rent 2001 tavaszán. A Piccolo Színház produkciójában a musicalszínpadok sztárjai – Csengeri Attila, Nagy Anikó, Koós Réka – mellett olyan fiatalok kaptak lehetőséget, mint Nagy Sándor, Serbán Attila, Gallusz Nikolett, Mezőfi Gabriella, Szente Vajk, Nádasi Veronika, Molnár Szilvia, Nagy Lóránt vagy Deák Fruzsina.

2006-ban kis szerencsével a Broadway-előadás turnézó változatát is láthatta volna a magyar közönség a Thália Színházban, hiszen a 2005-2006-os világturné Budapestet is célba vette, a magyarországi előadás azonban elmaradt.

A következő évadtól viszont – sokéves nélkülözés után – Győrbe zarándokolhat a magyar rajongótábor. A győri előadással kapcsolatban egyelőre sem a kreatív csapat, sem a szereposztás, sem a bemutató pontos dátuma nem ismert.

Nem csak idehaza, de Amerikában is Rent-premiernek örülhetnek a műfaj kedvelői. Nyáron a Hollywood Bowl színpadán a Rent egykori Mark-ja, Neil Patrick Harris rendezésében kerül bemutatásra a musical. Mimit a High School Musicalből ismert Vanessa Hudgens alakítja, mellette többek között Wayne Brady színész-énekes-komikus, Aaron Tveit (Wicked, Next To Normal, Rent), Skylar Astin (Spring Awakening), Gwen Stewart (Rent) és a mozifilmben Joanne szerepét alakító Tracie Thoms lép majd színpadra.

Kapcsolódó tartalmak

Új beállók a Budapesti Operettszínház legendás előadásaiban

Buchmann-Horváth Emese

Operett pályázat a Katona József Színházban

admin

Kampány indul a színházba járás népszerűsítéséért

Volf Anna

Glee: magyar videó-promók

admin

Ének az esőben – Kékkovács Mara beállása

Buchmann-Horváth Emese