Interjúk

R&J új beállók – Beszélgetés Kádár Szabolccsal

Mikor kerültél először kapcsolatba a Rómeó és Júlia című musicallel?

Mielőtt felvételiztem a Pesti Broadway Stúdióba, Nyíregyházán jártam a Hang Szín Tanodába, ahol minden év végén voltak vizsgakoncertjeink, ilyenkor musicalekből adtunk elő részleteket. A Hahahát énekeltük, ott még Benvolióként voltam jelen. Ezután hallgattam meg az egész darabot.

Gondoltad, hogy egyszer majd szerepelhetsz benne?

Titkon vágytam rá. Célkitűzésem volt, hogyha ide jövök az Operett Stúdióba, próbálok színpadon maradni itt is. Mivel ez egy rendkívül sikeres és közönségkedvenc darab, ezért mindenképpen szerettem volna játszani benne.  Ez most megadatott.

Paris szerepe nem új számodra, hiszen a Broadway stúdióban ez volt a vizsgaelőadásotok július 3-án. Milyen volt akkor próbálni, játszani?

Nagyon érdekes időszak volt számunkra, mert Miss Saigonokat próbáltunk akkor, Sopronba vittük a produkciót, és eléggé feszített volt a tempó. Gyakorlatilag a délelőtti meg az esti próbák között jutott csak idő a a Rómeó és Júliára. Nagyon élveztem. Öt jelenetem van a darabban elég nehéz énekelnivalókkal, de azáltal is nagyon sokat tudtam tanulni, hogy csak néztem a próbát, figyeltem, ahogy Kerényi Miklós Gábor megrendezi a jeleneteket. Nagyon jó volt!
Az előadást is sikeresnek éreztem, csak egy kicsit érződött rajta, hogy nem élesben megy. Maga a felfokozott állapot, amiben voltunk, szerintem tükrözte azt, hogy ez egy vizsgaelőadás. Próbálok visszaemlékezni , hogy mit éreztem akkor… Igazából izgatott voltam.

És milyen most a többiekkel, akik közül sokan már a kezdetektől játszanak a darabban?

Az izgatottság most is megvan, különbség pedig abból a szempontból nyilván nincs, hogy a maximumot kell nyújtani most is. Az állandó szereplők mellett még több új emberrel dolgozhatunk együtt. Ez már nem egy vizsgadarab, hanem a futó előadás, szóval a tétje az, ami igazából megváltozott. Igazi közönség előtt fog játszódni, és fontos, hogy a végén elégedetten távozzanak, ez teszi még izgalmasabbá.

Van olyan jelenet, ami nehézséget okoz?

Azt érzem, hogy a koromnak és a jelenlegi kvalitásaimnak megfelelően tökéletesen helyt tudok állni. Nyilván kihívás volt akkor is, amikor a vizsgát csináltuk. Akkor voltak bennem hangi kételyek, hogy el tudom-e énekelni mondjuk a Tébolyt, vagy Paris és Rómeó párbaját. Ez egy mentális gát volt, amit aztán lebontottam. Ez volt a legnagyobb akadály, ami jellemezte a munkámat, de aztán hála Istennek ez eloszlott, és már 100%-osan tudok teljesíteni.

Melyik a kedvenc dalod vagy jeleneted?

Amikor Rómeóval párbajozunk. És van egy jelenetünk a bálban Tybalttal, szeretem nagyon azt a rövid kis párbeszédünket, nagyon izzik a levegő ott Sándor Péterrel.

Stern Ágnes

Kapcsolódó tartalmak

A Fejedelem musical a Pécsi Szabadtéri Játékokon

Sándor Petra

600. Fantom

Nagy Péter

Catherine Zeta-Jones musical-szerepben

admin

Merj élni, meghalni bárki tud – Frida ősbemutató az Átrium Film-Színházban

Buchmann-Horváth Emese

XVI. Keszthelyi Nyári Játékok – Sztárforgatag a Balaton parton

Buchmann-Horváth Emese