Hírek, beszámolók

Kovács Áron musical címszerepben – Robin Hood a Margitszigeten

Új magyarországi ősbemutatóra kerül sor a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A sikeres magyar szerzőpáros: Szomor György és Miklós Tibor új musicalje, a Robin Hood lesz látható két alkalommal, augusztus 13-án és 14-én.

Az angol származású, szegények pártolója és igazság osztó középkori hős Robin Hood a világ szinte minden táján ismert. Ezen felbuzdulva, és talán a romantika világára vágyva született meg az alkotókban a gondolat és a szándék a történet musicalszínpadra állítására. Az előadás a Szabad Tér Színház megbízásából készül. A közreműködő művészek sora is sejteti az alkotók szándékát. A musical és prózai előadók mellett a streetdance jeles táncosai, a Bad Boyz csapat együtt alkotják meg az előadás rendhagyó stílusát. A történetet jól kiszolgáló díszlet és látványkép alkalmazkodik a kosztümös előadás újszerű stílusához. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad természetes zöld környezetébe építve elevenedik meg a csupa sztárokat, remek művészeket felvonultató rendhagyó előadás. A címszereplő, Kovács Áron először mutatkozik be színpadi előadásban, dramatikus környezetben, mely nem kis feladat elé állítja a tehetséges zenészt. A szépséges Lady Marian szerepében pedig a Vámpírok báljából ismert Andrádi Zsanettet láthatja a közönség.

A cselekmény az örök emberi értékeket – a hazaszeretetet, az igazságkeresést, a hűséget, a szabadságvágyat – jeleníti meg lírai jelenetekben, látványos tömeg- és táncképekben, valamint izgalmas akciójelenetekben. A musical műfajához híven nagyívű dallamokat, slágergyanús dalokat, humort sem nélkülöző prózát,és karakteres táncokat fog össze egy történetbe. Az alkotók – a zeneszerző Szomor György és szövegíró Miklós Tibor – ismert és kedvelt művészek, akik számára álmaik, ötleteik színpadra kerülése igazi kihívást jelent. A tolvajok fejedelmének története régi-új kaland, mely minden korosztály számára tartalmas nyáresti kikapcsolódást biztosít.

Robin Hood:    KOVÁCS ÁRON
Nottinghami bíró:    FORGÁCS PÉTER
Lady Marian:   ANDRÁDI ZSANETT
Lord Gisborne:    GERNER CSABA
Little John:    HAJDÚ STEVE
William:    PUSKÁS PÉTER/VERÉB TAMÁS
Doug barát: GESZTESI KÁROLY
Lady Marian szolgálója:
Oroszlánszívű Richárd:

A hét báró: BAD BOYZ

Zeneszerző: Szomor György
Dalszöveg: Miklós Tibor
Koreográfus: Kurucz Sándor (Bad Boyz)
Hangszerelő: Lippényi Gábor
Látványterv: Madár
Jelmeztervező: Papp Janó
Mozgás, verekedés, vívás: Gyöngyösi Tamás
Díszlettervező: Szolga István

Rendező: SZOMOR GYÖRGY

Kapcsolódó tartalmak

Így szerettek ők bemutató a Városmajorban

Buchmann-Horváth Emese

A Tháliában vendégeskedett a Leányvásár

admin

Múzeumok Éjszakája a Víztoronynál

Buchmann-Horváth Emese

Az Anything Goes magyar színpadon!

admin

Klotild néni (Karinthy Színház)

Stern Ágnes