Hírek, beszámolók

Rudolf – A mayerlingi affér

Október 6-án nagyszabású sajtótájékoztatón mutatta be Kathrin Zechner, a Vereinigte Bühnen Wien vezetője, a Rudolf – A mayerlingi affér musical szereplőgárdáját és teljes csapatát. Frank Wildhorn darabjának premierjét 2009. február 26-án tartják a Raimund Theaterben.

A darabot természetesen a magyar musicalrajongóknak nem kell bemutatnunk, hiszen 2006-ban a budapesti Operett Színházban volt az előadás ősbemutatója, kooprodukcióban a Vereinigte Bühnen Wien-nel. Ugyanazon évben a Szegedi Szabadtéri Színpadon is színre vitték, míg végül Bécsbe érkezett, a német nyelvű ősbemutató helyszínére.

Mítoszból a musicalszínpadra

Aki az Elisabethet szerette, a Rudolfot imádni fogja. Hiszen Rudolf története egy álmodozóé, akit a szenvedély mozgatott és az önmegvalósítás vágya hajtott egy olyan korban, amikor ez az ő helyzetében nem teljesedhetett be. Egy tehetséges politikai gondolkodóé, akinek nem volt ereje véghezvinni gondolatait. Tervei megváltoztathatták volna a Habsburg Birodalmat, de az udvar ellenállt az újításoknak. Ebben a labilis pillanatban lépett be Rudolf életébe a nagy szerelem: Mária Vetsera. Az ő üdesége, fiatal naivitása adta a hercegnek az erőt, hogy elmenjen a végsőkig, Mayerlingig – ahol örökké összekötötte szerelmüket közös haláluk.

Történetét és tragédiáját estéről estére 24 zenész és 32 színész fogja életre kelteni. A címszerepet Drew Sarich nyerte el, akit Bécsben a Hair és a Barbarella előadások, valamint a Jézus Krisztus Szupersztár koncertek előadójaként ismer és szeret a közönség. New York-i és londoni sikerek után tér vissza a kontinensre, hogy a Nyomorultak Jean Valjean-a után Rudolf koronaherceg bőrébe bújjon. Mária Vetsera bárónőt egy új felfedezett, Lisa Antoni játssza majd. A rajongók nagy örömére Uwe Kröger Taaffe gróf miniszterelnököt alakítja majd, Larisch grófnőt pedig Carin Filipcic – mindketten a Rebecca csapatát erősítik jelenleg. Akárcsak Wietske von Tongeren, akit Rudolf feleségének, Stefániának szerepében láthatunk majd. Ferenc József császárt Claus Dam személyesíti meg, a Dániából származó színész többek között a Freudiana-ból és a Pókasszony csókjából ismert.

Kapcsolódó tartalmak

Mamma Mia! – A film története és a zeneszámok

Vincze Dániel

VAMP: hallgass bele a vámpír-musicalbe!

Volf Anna

Elhunyt Natasha Richardson

admin

Bepasiztunk – Madách Stúdió

Czitrovszky Balázs

Három ország három színpadán lépett fel az Operettszínház társulata

Volf Anna