Hírek, beszámolók

Better Than Sex! – magyar siker Londonban

2010. augusztus 3-án kivételes eseményre került sor a londoni Courtyard Theatre színpadán: Bella Máté, Galambos Attila és Suda Balázs Róbert Better Than Sex című musicaljét mutatták be hatalmas sikerrel. A művet a Színművészeti Egyetem felkérésére írta a három magyar szerző 2008-ban, majd a sikeren felbuzdulva kezükbe vették sorsukat, és elkészítették a kibővített nagyszínpadi angol változatot, s egy év megfeszített munkája nyomán erőfeszítéseiket siker koronázta: megvalósult a londoni bemutató.
A musical Anglia történelmének legmocskosabb összeesküvéséről, a Puskaporos merényletről rántja le a leplet. Az ál-dokumentum musical féligazságokból és kitalációkból szőtt, vádaskodásokkal ízesített, zenével, kiszivárogtatásokkal és erotikával fűszerezett politikai felforgatás.

A londoni bemutatót a kritika is igen kedvezően fogadta. Íme egy részlet a lelkes beszámolók egyikéből:

„Az eredmény egy vakmerő, féktelen kavalkád, olyan mintha egy gimnáziumi történelemtanár idegösszeomlást kapna, és ezek után megtartaná élete utolsó tanóráját. Kifejezetten eredeti, lehetetlen elfelejteni, majdhogynem túl merész, hogy ajánlani merjem, ez az egyik legbecsavarodottabb este, amit valaha színházban eltöltöttünk.”
 
Az érdeklődők a produkció honlapján találnak bővebb információt: www.betterthansexmusical.co.uk

Gratulálunk!

Kapcsolódó tartalmak

Szabó Dávid marad az Operettszínházban

Sándor Petra

Három ország három színpadán lépett fel az Operettszínház társulata

Volf Anna

A zene világnapja 2011

Volf Anna

Tim Rice: 'A Szupersztárnak nincs szüksége ízléstelen tehetségkutatóra'

Volf Anna

A New York-i színházi díjak jelöltjei

admin