Interjúk

Sikerült azt adni a közönségnek, amit szerettem volna

Bizonyára láttad az István, a király korábbi feldolgozásait. Mennyiben tartod a jubileumi előadást másnak, újszerűnek?

Azt mondanám, hogy ez a produkció nem olyan statikus; sokkal jobban ki vannak emelve bizonyos helyzetek, konfliktusok, drámák. Persze remélhetőleg az előadás majd magáért beszél.

A Társulat műsorainak során mennyire voltál biztos magadban?

Nagyon szerettem volna elnyerni a Táltosasszony szerepét és mindvégig mindent megtettem azért, hogy sikerüljön. Sokat tanultam, gyakoroltam, de ha nem sikerül, akkor sem keseredtem volna el. Azt hiszem, 20 évesen a legjobbak között csak tanulni lehet.

Miből merítesz egy adott szerep megformálásakor? Mi inspirált Téged, mint Táltosasszonyt?

Ha megkapok egy szerepet, akkor mindig utána olvasok a szerepnek, próbálom végiggondolni, hogy miről is szól, hová szeretne eljutni, mi a célja. A Táltosasszony egyfajta őserőt szimbolizál. A rendező és a koreográfus utasításait, tanácsait megfogadva valamint a saját belülről jövő megérzéseimmel formálom meg a figurát. De kezdettől fogva nagyon jól érzem magam a Táltosasszony szerepében.

Mi volt a legnehezebb pillanat a számodra a Társulat adásai során?

Talán az, amikor betegen, torokgyulladással énekeltem, alig volt hangom és nagyon nagy volt a tét.

Milyen a viszonyod a többi szereplővel?

Nagyon jóban vagyunk, próbák után is mindig elmentünk beülni valahová, beszélgetni, szórakozni. Bár nagyon sok időt töltöttünk együtt a verseny és a közös munka során, a szabadidőnkben is mindig szívesen találkoztunk és találkozunk, mert nagyon szeretjük egymást.

Milyen megfontolásból jelentkeztél a műsorba?

A barátaim hívták fel a figyelmemet a válogatásra. Biztatásukra beadtam azután én is a jelentkezésemet. Úgy tudtam, hogy a Táltosasszony szerepére nem lehet pályázni, ezért Rékáért indultam. A helyszínen tudtam meg, hogy félreértés áldozata lettem és a folyosón a várakozás ideje alatt megtanultam a Táltosasszony dalát. Akkor még nem sok esélyét láttam, hogy bekerülhetek a produkcióba, de szerettem volna megmérettetni magam egy szakmai zsűri előtt.

Az Aréna hatalmas méretű, és az összes előadás teltházas. Tartottál attól, hogy egy ilyen hatalmas színpadon, ennyi ember előtt kell majd szerepelned?

Nagyon vártam; persze volt, hogy belém nyilallt egy kis félelem, hiszen mégis csak több mint 11 ezer ember előtt kellett énekelnem, de úgy érzem, hogy jól sikerült. Sikerült azt adnom a közönségnek, amit szerettem volna.

Mik a további terveid a musicalek terén?

Nagy szerepálmom Peggy a Hairből, és nagyon szeretném ha egyszer beteljesülne. A jövőben is mindenképpen színházban szeretnék dolgozni, énekelni, játszani, igazi színésszé válni.

 

Vincze Dániel

Kapcsolódó tartalmak

Csúszik Az operaház fantomja DVD és Blu-ray megjelenése

Potyó Krisztián

"Én a társulati színházban hiszek" – Kerényi Miklós Gábor tiszta vizet önt a pohárba

Buchmann-Horváth Emese

Rátóti Zoltán a kaposvári színház új igazgatója

admin

Mozart! (Veréb, Polyák, Szabó P., Földes, Vágó Zs., Vágó B.)

Buchmann-Horváth Emese

Tavaszébredés – Beszélgetés Kiss Tündével

Vincze Dániel