Hírek, beszámolók

A Sírhant művek sztárja a Broadway legjobban várt musical-felújításában

1964-ben mutatták be a Broadway-n Isobel Lennart, Jule Styne és Bob Merill Funny Girl című musicalét. A produkció főszereplője az akkor még teljesen ismeretlen Barbra Streisand volt. Az előadást az évad végén 8 Tony-díjjal jutalmazták, 1968-ban elkészült a filmváltozat is – szintén Streisand főszereplésével -, mely meghozta a világhírt a színésznő számára.

Streisand legendás alakítása nehéz örökségnek bizonyult: a világpremier óta nem merték visszavinni a musicalt a Broadway-re. Egészen mostanáig.
Jó ideje lehetett tudni, hogy a South Pacific Tony-díjas rendezője, Bartlet Sher a Funny Girl felújításának bemutatására készül. Ehhez viszont egy olyan dívára van szükség, aki képes kilépni Streisand árnyékából. A New York Times értesülései szerint neves musicalszínésznők álltak sorba a szerepért. A meghallgatáson ott volt többek között a Tony-díjas Laura Benanti (Gypsy), a szintén Tony-díjas Kelli O’Hara (South Pacific), Stephanie J. Block (Wicked), a 2001-es New Jersey-i Funny Girl produkció főszerepében kiemelkedőt nyújtó Leslie Kritzer (A Catered Affair), valamint a Glee üdvöskéje, Lea Michele is.

A rendező végül mégis egy prózai szerepeiről ismert színésznő mellett döntött, aki Fanny Brice szerepében debütál majd musicalszínpadon.
Lauren Ambrose olyan prózai előadásokban vállalt szerepet korábban, mint a Rómeó és Júlia, a Hamlet vagy az Exit the King című Broadway-produkció, melyben Susan Sarandon és Geoffrey Rush volt a partnere. Ambrose a Funny Girl rendezője szerint a hangi kívánalmaknak is megfelel, ugyanis operaénekesi képzettséggel rendelkezik, és saját zenekara is van (Lauren Ambrose and the Leisure Class).
Bartlet Sher elmondta, hogy többek között a komikai véna, a színészi tehetség, az érzelmi gazdagság és a félelemérzet teljes hiánya volt az, amivel Lauren Ambrose meggyőzte őt. Hozzátette ugyanakkor, hogy nem az volt a céljuk, hogy megtalálják a következő Barbra Streisandot.

A Broadway-n majd’ 50 éve várt Funny Girl felújítást Los Angelesben próbálják ki 2012 elején, New Yorkba a tervek szerint 2012 novemberében érkezik majd a produkció. A kreatív csapatot a 2008-as, 7 Tony-díjjal kitüntetett South Pacific felújítás létrehozói alkotják majd.

Videók:

Lauren Ambrose zenekarával a Funny Girl filmváltozatából a My Man című dalt énekli:

Don’t Rain on My Parade a nagy előd, Barbra Streisand előadásában:

Don’t Rain on My ParadeLea Michele:

Don’t Rain on My ParadeStephanie J. Block:

Don’t Rain on My ParadeLeslie Kritzer:

Kapcsolódó tartalmak

József extra – május 11.

Schmidt Barbara

Az asszonyhoz senki sem ért

Buchmann-Horváth Emese

La Mancha lovagja Szegeden

Sándor Petra

Játsszunk Krúdyt!

Buchmann-Horváth Emese

A Vörös Pimpernel

oldadmin