Hírek, beszámolók

Smash: februárban startol az új zenés sorozat az NBC műsorán (videóval)

Talán a Glee sikere okán két év alatt két zenés sorozatterv is készült Amerikában. A The Miraculous Year volt az első, melynek bevezető epizódja (pilot) ugyan elkészült, ám a HBO végül nem kért a folytatásból, így az egyetlen leforgatott epizódot sem ismerhette meg a nagyközönség. A sorozat egy Broadway-zeneszerző családjáról szólt volna olyan sztárok főszereplésével, mint Norbert Leo Butz (Wicked, Catch Me If You Can), Patti LuPone (Gypsy, Sunset Boulevard), Eddie Redmayne és Susan Sarandon. A zenét a fiatal musicalszerző generáció egyik jeles képviselője, a Tony-díjas Adam Guettel (The Light in the Piazza) írta volna. Egyes hírek szerint – bár az érintett ezt cáfolta – a főszereplő karakterét Stephen Sondheimről mintázták az alkotók.

A Smash 2011 májusában kapott zöld utat az NBC-nél. A sorozat cselekménye egy Marilyn Monroe-ról szóló Broadway-musical színpadra állítása körül bonyolódik. A meghallgatások eredménytelenül zajlanak, így a kreatív csapat végső elkeseredésében felajánlja a szerepet egy tapasztalt, ám eddig leginkább a kórusban jeleskedő Broadway-színésznőnek. Aztán egyszercsak a semmiből felbukkan egy ismeretlen tehetség, és a két színésznő megküzd a címszerepért.

A fiatal, tapasztalatlan Karen Cartwright szerepére az American Idolból ismert Katharine McPhee-t szerződtették, míg vetélytársa a Wicked egykori Glindája, Megan Hilty lesz. A filmbeli kreatív csapatot erősíti Christian Borle (Spamalot, Doktor Szöszi), Karen barátjaként pedig a Bombay Dreams egykori főszereplőjét, Raza Jeffrey-t láthatjuk majd. Állandó szereplő lesz a sorozatban Brian d’Arcy James (Shrek, Next to Normal), a visszatérő mellékszereplők között pedig Will Chase (Rent, Lennon) és Wesley Taylor (Rock of Ages, The Addams Family) is feltűnik majd. A musicalszínészek mellett Debra Messing (Will és Grace), Anjelica Huston (The Addams Family) és Jack Davenport (FlashForward) is szerepet kapott a sorozatban. A pilot rendezője a Spring Awakeningért Tony-díjjal jutalmazott Michael Mayer volt, a sorozathoz az új dalokat a Hairspray szerzőpárosa, Marc Shaiman és Scott Wittman írja.

A Smash erős hátszéllel, közvetlenül  a Super Bowl után debütál majd az NBC műsorán február 6-án.

A sorozat legújabb trailere:

Trailer:

Kapcsolódó tartalmak

Új pályázat lesz a székesfehérvári Vörösmarty Színház vezetésére

Volf Anna

Ez van – Ősbemutató a Gózon Gyula Kamaraszínházban

Volf Anna

'Ha az ember nincs minden porcikájával jelen egy előadásban, akkor nem érdemes zenés színházban működnie'

Utasi Nikolett

Évadnyitó színházi fesztivál Budapesten szombaton

admin

Anna Karenina Székesfehérváron

Stern Ágnes