Hírek, beszámolók

Sondheim-premier az Off-Broadwayn

Stephen SomdheimOktóber 28.-ától december végéig lesz látható a New York-i Public Theater színpadán Stephen Sondheim régi-új musicale, a Bounce. A több átírást is megért, de a Broadway-n eddig még be nem mutatott mű Road Show címen kerül a közönség elé idén ősszel.

A produkció rendezője az az angol John Doyle lesz, aki 2006-ban a Sweeney Todd felújításáért Tony-díjat kapott. Védjegyének tekinthető a színész-zenész koncepció (a Broadway-n a Sweeney Todd után a Company-t is így állította színpadra), ezúttal azonban “hagyományos” előadás születik majd.

A két főszereplő valódi Sondheim-specialistának számít.
Michael Cerveris 2004-ben az Assassinsben nyújtott alakításáért Tony-díjat kapott, 2006-ban a Sweeney Todd címszerepéért pedig jelölték a rangos díjra.
A másik főszereplő Alexander Gemignani, a Nyomorultak Broadway-felújításának Valjean-ja lesz. Gemignani az Assassins, a Sweeney Todd és a Sunday In The Park With George mellékszerepei után ezúttal főszerepet játszhat egy Sondheim-musicalben.

A rövid játszási sorozatnak köszönhetően a színház arra számít, hogy villámgyorsan elkelnek majd a jegyek a Road Show előadásaira.

Kapcsolódó tartalmak

L'élek – Interjú Posta Victorral

Buchmann-Horváth Emese

Mediterrán nyári színházi játékok Balatonfüreden

Volf Anna

Tizenhárom bemutatót tart a kaposvári színház a jövő évadban

jambor.dorottya

Rent – mozik vetítik az utolsó előadást

admin

A Pál utcai fiúk musicalváltozata a Vígszínházban

Volf Anna