Hírek, beszámolók

Turnéra indul a Sose halunk meg című filmből készült musical

Országjáró turnéra indul a Sose halunk meg című darab. Koltai Róbert egykori filmsikerének zenés változatát először szeptember 4-én játsszák a fővárosi Kincsem Parkban, ezt egy 16 állomásos vidéki előadás-sorozat követi.
Többek között a szegedi, a soproni, a győri, a kaposvári, a miskolci és a dabasi sportcsarnokban adják elő a Sose halunk meg-et, a turné október 10-én zárul.
Sose halunk megAz 1993-ban bemutatott filmből Koltai Róbert és Nógrádi Gábor írt színházi változatot, a zeneszerző természetesen Dés László, az azóta írt dalszövegek pedig Nemes István, Dés régi alkotótársa nevéhez fűződnek. A zenés darabot 2007-ben Szabó Máté rendezésében a fővárosi József Attila Színházban, valamint Szolnokon és Debrecenben is bemutatták.

A régi filmverzió színészei közül Koltai mellett egyedül Lukáts Andor maradt, de ő is más szerepet kapott. A József Attila Színházban annak idején játszott darabból Vándor Éva, Esztergályos Cecília és Ömböli Pál maradt. Imit, a vállfás unokaöccsét ezúttal Tasnádi Bence, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója alakítja, szerepel még többek között Kertész Péter, Pikali Gerda, Hernádi Judit, Oberfrank Pál és Makrai Pál.

Az alkotók nagy kihívásnak tartják, hogy az ismert, és népszerű filmből, a zenés színház eszközeivel egy új, teljes értékű színpadi művet hozzanak létre, valamint, hogy a ’62-ben játszódó történet, és az elhangzó zeneszámok a kort is idézzék, de ugyanúgy szóljanak a mának is.

A Dés-Nemes szerzőpáros 12 új dalt írt a darabba, de természetesen elhangzik a már jól ismert, örökzöld Nagy utazás is, a történet szerves részeként, dramatizálva.

Kapcsolódó tartalmak

Az Opera megtartja a Billy Elliot 29 előadását

Buchmann-Horváth Emese

Londonba tart a Priscilla musical

admin

A Madách Színház is jótékonykodik

admin

Broadway 3D-ben?

admin

20 éves A dzsungel könyve

Volf Anna