Hírek, beszámolók

Jirí Menzel érdeklődik a Sose halunk meg című musical iránt

Sose halunk megJirí Menzel érdeklődik a Koltai Róbert egykori filmsikeréből, a Sose halunk megből készült musical iránt; az Oscar-díjas cseh filmrendező a hétvégét Budapesten tölti és tárgyal egy esetleges csehországi bemutatóról. Menzel találkozik Koltai Róberttel, a musical rendezőjével, Dés László zeneszerzővel és a többi alkotóval, akivel egy jövőbeni csehországi bemutató lehetőségéről tárgyalnak – mondta Léderer Betty, a Cseh Idegenforgalmi Hivatal magyarországi képviseletének vezetője csütörtökön az MTI-nek.

A Sose halunk meg című zenés darabnak pénteken este lesz a premier előtti bemutatója a budapesti Körcsarnokban, másnap pedig a hivatalos premier ugyanott. Az eredeti helyszín a Kincsem Parkban lett volna, de a kedvezőtlen időjárási körülményekre tekintettel a helyszínt megváltoztatták. A darab a jövő héttől egy 16 állomásos vidéki előadás-sorozatra indul: többek között a szegedi, a soproni, a győri, a kaposvári, a miskolci és a dabasi sportcsarnokban adják elő a Sose halunk meget, a turné október 9-én zárul.

Az 1993-ban bemutatott filmből Koltai Róbert és Nógrádi Gábor írt színházi változatot, a zeneszerző Dés László, a Nagy utazás című filmbetétdal szerzője (a szövegíró Bereményi Géza volt), az azóta írt dalszövegek pedig Nemes István, Dés régi alkotótársa nevéhez fűződnek. A zenés darabot 2007-ben Szabó Máté rendezésében a fővárosi József Attila Színházban, valamint Szolnokon és Debrecenben már bemutatták.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Készül a HSM3

admin

A Notre Dame-i toronyőr rendhagyó sajtótájékoztató az Operettszínházban

Sándor Petra

További fellépők a Tony-gálán

admin

Emlékezés egy legendára

Buchmann-Horváth Emese

Zenés programok a színházak éjszakáján

halasi.vivien