Hírek, beszámolók

Jirí Menzelnek tetszett a Sose halunk meg

Elismerően beszélt Jirí Menzel a Koltai Róbert egykori filmsikeréből készült Sose halunk meg című musicalről. Az Oscar-díjas rendező a szombati bemutató megtekintése után elmondta: sikeres és remek előadásnak tartja a produkciót, és örömmel vinné színre azt Csehországban. Menzel elismeréssel szólt arról is, hogy bár a rossz időjárási körülmények miatt az eredeti helyszín, a Kincsem Park helyett Körcsarnokban mutatták be a Sose halunk meg-et, a váratlan helyszíncsere ellenére is hibátlan előadás született. “Improvizálniuk kellett az alkotóknak, ennek ellenére én egyetlen hibát sem fedeztem fel” – mondta.

Sose halunk megA cseh rendező ugyanakkor kiemelte: a további tárgyalásoktól függ, bemutatják-e Csehországban is a musicalt. Elárulta, a film segített neki megérteni az előadást. Elmondta, noha majdnem minden családban előfordul egy-egy olyan “fekete bárány”, mint a darabbeli Gyuszi bácsi, neki nincsenek ilyen emlékei a Menzel-családról. “Polgári családból származom, ha más nem, akkor én lehettem a többiek szemében ez a figura” – tette hozzá, majd arról is beszélt, hogy a két ország hasonló történelmi-kulturális múltja ellenére a csehek szemében valószínűleg érdekesen fest majd Gyuszi bácsi alakja. “A csehekből – azt hiszem – hiányzik ez a temperamentum” – vélekedett.

A Sose halunk meg a jövő héttől egy 16 állomásos vidéki előadás-sorozatra indul: többek között a szegedi, a soproni, a győri, a kaposvári, a miskolci és a dabasi sportcsarnokban adják elő, a turné október 9-én zárul.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Lady Budapest próba (Janza – Szabó P. – Földes – Szinetár)

Buchmann-Horváth Emese

La Mancha lovagja a Miskolci Nemzeti Színházban

halasi.vivien

A Padlás Pécsett – Interjú Böhm Györggyel

Sándor Petra

Szabó Dávid marad az Operettszínházban

Sándor Petra

Színházak éjszakája szeptemberben

Volf Anna