Hírek, beszámolók

Hamarosan Spamalot!

Már javában folynak a Madách Színház őszi Spamalot produkciójának előkészületei. A bemutatót 2009. szeptember 25, 26, 27-én tartják.

A Madách Színháznak ismét sikerült megszerezni egy világsikerű darab játszási jogát. Az elmúlt 3 év legsikeresebb londoni és New York-i produkciója Monty Python Spamalotja volt. ez a musical lesz látható 2009 szeptember végén a Madách Színházban, non-replica változatban.

Kicsoda Monty Python? Az ördög ügynöke, vagy egy valódi ügynökség ügynöke avagy inkább fiktív alak, akit 1969-ben öt angol író – színész és egy amerikai animátor talált ki egy TV sorozat címeként? Minden munkájukat ők írják és játsszák. A Monty Python névhez filmek, albumok, musical, könyvek, számítógépes játékok kötődnek. A név eredetére nézve a tagok egyetértenek abban, hogy fennkölt hangzása tette számukra viccessé. Egyesek szerint a Monty gúnyos tisztelgés Montgomery tábornok előtt, a Pythont pedig „csúszós” hangzása miatt választották. Máskor viszont azt állították, hogy Monty egy ismerős fickó volt egy közismert pubban. Akik ide betértek, mindig azt kérdezték a csapostól: „Monty járt már itt?”
 
2005-ben a Humoristák humoristája szavazáson a csoport három tagját is beválasztották minden idők ötven legjobb humoristája köz. A tagok: Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin.
 
A Monty Python először Angliát, majd Amerikát is meghódította. A Repülő cirkusz (1974), majd a Gyalog galopp (Monty Python and the Holy Grail, 1975) Magyarországon is megteremtette a Monty Python kultuszt, amely sajátos tiszteletlen stílusukból, abszurd humorukból fakad.
Íme a Madách Színház produkciójának szereposztása:
 
Arthur király: Hegedűs D. Géza, Szabó Győző, Szerednyey Béla
Tó úrnője: Balogh Anna, Molnár Szilvia, Polyák Lilla
Sir Galahad: Feke Pál, Nagy Sándor, Posta Victor
Sir Lancelot: Hajdu Isván, Nagy Balázs
Sir Robin: Arany Tamás, Szente Vajk, Weil Róbert
Patsy: Barát Attila, Ömböli Pál, Sándor Dávid
Herbert herceg: Ádok Zoltán, Hujber Ferenc, Serbán Attila
Sir Bedevere: Barabás Kiss Zoltán, Galbenisz Tomasz
Mongol elöljáró: Horváth Andor, Németh Gábor
 
 
 
 
 
 
 
 

Kapcsolódó tartalmak

Ghost – sajtótájékoztató az Operettszínházban

Mezőfi Orsolya

István, a király a kulisszák mögött

Vincze Dániel

Sztárok a gyerekekért – jótékonysági gála koncert a RaM Colosseumban (2012.11.19.)

Buchmann-Horváth Emese

A zene világnapja – The Wizard and I

Volf Anna

Sikermusicalek a Pannon Várszínház repertoárjában

Volf Anna