Hírek, beszámolók

Spamalot századszor a Madách Színházban

Tegnap este századjára láthatta a nagyérdemű a Monthy Python csapat Spamalot című musicalét a Madách Színház színpadán. Az est fergeteges hangulatát csak fokozták az előadás végi ráadás produkciók.

Vasárnap este Szerednyey Béla, Molnár Szilvia, Nagy Sándor, Ádok Zoli és Hajdú Steve főszereplésével láthatták a nézők immáron századszor a humoros musicalt. A fergeteges hangulatot előrevetítette, hogy a nézők az előadás elején szokásos, Szente Vajk által elmondott mobiltelefon kikapcsolására felszólító szöveget is tapssal fogadták, s ez a lelkesedés később sem csitult. Nem egyszer jelenetek közben, külön-külön is ovációt kaptak a poénok. Szinte kivétel nélkül az összes színész és a zenekar is remekelt. Az előadás végén mindhárom szereposztás képviselői és az alkotói team is megjelent a színpadon, sőt, ráadás produkciókat is láthattunk: Szóban forgó dalt, melyben a Sir Galahad-ek (Feke Pál, Nagy Sándor, Posta Victor) és a Tó Úrnői  (Balogh Anna, Molnár Szilvia, Polyák Lilla) felváltva énekeltek, a három Sir Robin (Arany Tamás, Szente Vajk, Weil Róbert) által előadott Magyarok nélkül a Madáchban semmire sem mész revüszámot, illetve a kissé személyiségzavarosnak tűnő Arthur királyok (Barát Attila, Szerednyey Béla, Szervét Tibor) mindhárman Egyszál magukban álltak ott, leglábbis a dal címe szerint.

Az előadást követő fogadáson Szirtes Tamás igazgató megköszönte a táncosok áldozatos munkáját valamint a színészek mindvégig lelkes hozzá állását, s kifejezte abbéli reményét, hogy még sok Spamalot előadást állítanak közösen színpadra a körúti teátrumban.

Kapcsolódó tartalmak

Szentendrei Nyár 2012 – programajánló

Tóth Barbara

Rebecca – Interjú Füredi Nikivel

oldadmin

Seregi Zoltán folytatja Fekete Péter munkáját a Békéscsabai Jókai Színház élén

Buchmann-Horváth Emese

B.Ú.É.K!

admin

Sakk – Interjú Karen Bruce koreográfussal

oldadmin