Hírek, beszámolók

Artúr király búcsút int Londonnak

Hosszú ideje rebesgetik már, de hivatalosan most jelentették be: január 3.-án leveszik Londonban a Spamalotot.

A Gyalog Galopp musical-változatát 2005-ben mutatták be a Broadwayn. 14 Tony-díjra jelölték, ebből hármat nyert meg. A londoni bemutatót 2006 szeptemberében tartották a Palace Színházban, azóta a főbb szerepekben Tim Curry-t, Hannah Waddinghamet és Marin Mazzie-t is láthatta a közönség. A női főszerepet jelenleg egy svéd televíziós válogatóműsor győztese, Nina Söderquist játssza.
Az angolok január után sem maradnak Spamalot nélkül, hiszen 2009-ben minden valószínűség szerint útjára indítják a vidéki nagyvárosokban turnézó előadást..
A produkció nevéhez egy Guinness-rekord is fűződik. Először a Broadwayn, később Londonban hívták össze a szereplők és az alkotók a rajongókat egy közös zenélésre. A hangszer természetesen a kókuszdió volt. A „Világ legnagyobb kókuszdió-zenekara” megtisztelő címet a maga 1789-es létszámával a New York-i „zenekar” érdemelte ki 2006-ben. London erre is rá tudott tenni egy lapáttal: 2007. április 23.-án 5567-en gyűltek össze kókuszdióval a kezükben a Trafalgar Square-en, és adták elő a musical egyik slágerdalát.

Kapcsolódó tartalmak

Edvin Marton újra Budapesten

Vincze Dániel

A zene világnapja 2013

Volf Anna

Évadbejelentő sajtótájékoztató a Madách Színházban

Buchmann-Horváth Emese

Csoportterápia musical a békéscsabai városházi esték keretében

Krista Adrienn

Spring Awakening: váratlan búcsú Londonban

admin