Hírek, beszámolók

Spiderman: a Broadway legnagyobb bukása?

Hatalmas várakozás előzte meg a Spiderman (Pókember) című musical előkészületeit. A különleges figyelem a 45 millió dolláros költségvetés valamint Evan Rachel Wood szerződtetése mellett a szerzőnek is szólt, hiszen nem más, mint Bono mutatkozott volna be a Pókemberrel musicalszerzőként.

A legújabb hírek szerint a tervezett megaprodukcióval kapcsolatban már csak feltételes mód és múltidő használható. Hivatalosan annyit jelentettek be, hogy átmeneti pénzzavar miatt szünetelnek az előkészületek, de a februárra ígért premiert ez a késés nem befolyásolja. Ezzel ellentétben a New York Post publicistája, Michael Riedel olyan értesülések birtokába jutott, amelyek arra engednek következtetni, hogy a produkció végleg a süllyesztőbe kerül. A színészek szerződéseit már felbontották, a Broadway-n tapasztalatlannak számító produceri csapatba pedig most próbálnak Broadway-veteránokat csábítani – egyelőre kevés sikerrel. Az elképesztően nagy költségvetésű, és hetente közel egymillió dolláros működési költségekkel bíró produkció ugyanis a legjobb esetben is legfeljebb 5 év múlva hozza vissza a befektetett milliókat, ez pedig a Broadway-n olyan pénzügyi kockázat, amit nem szívesen vállalnak a befektetők. Sokan már most a Broadway valaha volt legnagyobb pénzügyi bukásának tekintik a musicalt.

Összehasonlításképp: a Wicked költségvetése anno 14 milllió dollár volt. Ez az összeg 14 hónap alatt térült meg a Broadway-n, és ettől kezdve volt nyereséges az előadás.

Kapcsolódó cikkeink:

Alakul a Pókember musical szereposztása
2010-ben Pókember a Broadway-n

Pókember: hírek a szereposztásról

Pókember 2009-ben a Broadway-n

Kapcsolódó tartalmak

Lekerül a Shrek

admin

Forgács Péter a Győri Nemzeti Színház igazgatója

Volf Anna

Fedezd fel! – VLM Theme Song Serbán Attila előadásában

Vincze Dániel

Költészet napi körkérdés

Sándor Petra

Balett-tagozat alakult a kecskeméti Katona József Színházban

Volf Anna