Hírek, beszámolók

Starfacory és igazi vetélkedő a Pannon Várszínházban

Tavasszal mutatja be a veszprémi Pannon Várszínház a tehetségkutató versenyek világáról szóló, Starfactory című darabot, és ezzel párhuzamosan egy valódi vetélkedőt is meghirdet.

Vándorfi László, a teátrum igazgatója elmondta, hogy Gém Zoltán musicalje a tehetségkutatók belső világáról, örömeiről, konfliktusairól szól. A Starfactory-t április közepén mutatják be az igazgató rendezésében, a darab koreográfusa Krámer György.
Vándorfi László hozzátette: a téma aktuális, hiszen számos tehetségkutató műsort látunk a televízióban, és bár ezek a szereplési lehetőségek esélyt adhatnak a sikerre és a csillogásra, a hirtelen jött népszerűség, majd a gyors elfeledés fájdalmas is lehet; ezt a kettősséget járja körül a darab.
Az elképzelt vetélkedő központi alakja Ramóna, a verseny legnagyobb esélyese, aki a döntő pillanatban összeomlik a kamerák kereszttüzében, így a darab egyik központi kérdése, hogy a rövid életű sztárság után vissza lehet-e találni az otthoni környezetbe és marad-e elég érzelmi tartalék a karrier vezérelte kapcsolatban – fejtette ki Vándorfi László, hozzátéve, hogy a társulat szinte valamennyi tagja játszik a darabban, de a szereposztás még nem teljes.
A musical próbáival párhuzamosan a színház meghirdet egy háromfordulós, tavasszal induló tehetségkutatót is ének, vers-próza és tánc kategóriában a 18 és 35 év közötti korosztálynak – emelte ki Vándorfi László.
Február 28-ig várják a jelentkezőket a május közepén záruló Starfactory tehetségkutatóra, melynek középdöntője és döntője a közönség bevonásával félezer fős színháztermekben zajlik majd – tette hozzá.
A vetélkedő címe önironikus, hiszen nem “sztárokat” akar “gyártani”, hanem pályaképes, előadásra és befogadásra alkalmas tehetségeknek teret adni – fogalmazott a színház igazgatója. Vándorfi László elárulta, hogy a vetélkedő után egy országos Starfactory klub-hálózat életre hívása a cél, a helyi tehetségek folyamatos felkutatásával, felkarolásával, a megmérettetés lehetőségével. A vetélkedőre a starfactory.veszprem@gmail.com e-mail-címen várják a jelentkezéseket, az aktuális információkat pedig a www.starfactoryveszprem.hu honlapon kísérhetik majd figyelemmel az érdeklődők.

 

Forrás: MTI
 

Kapcsolódó tartalmak

Serbán Attilával startol Az én kicsi Broadway-em

Vincze Dániel

Előkészületben az X-Faktor musical

Volf Anna

Grease (Syma, 2015. október 16.)

Buchmann-Horváth Emese

JÓTÉKONYSÁGI AKCIÓ AZ ŐRÜLT NŐK KETRECE FÉNYKÉPEIVEL

halasi.vivien

Anconai szerelmesek a beteg kaposvári színészekért

Buchmann-Horváth Emese