Hírek, beszámolók

Starfactory: Zenés produkció a zenés produkcióban

Újabb musicallel bővül a magyar színpadi zenés darabok arzenálja – ezúttal Gém Zoltán tollából, aki a dalszöveget és a szövegkönyvet vetette papírra. A darabot Horváth Péter viszi színpadra, a koreográfus pedig Bóbis László.

A Starfactory musical, mely 2013. június 1-jén a Thália Színház saját produkciójaként kerül bemutatásra, az elmúlt évek legnépszerűbb tévés show-jaira, a tehetségkutató versenyekre épít. Azonban a darab során nem csupán egy életútba tekinthetünk be, ugyanis több, az álmait megvalósító fiatal emelkedését, esetenként pedig bukását figyelhetjük meg. A szerző azon tizen- és huszonéves fiatalok lelkivilágába, sorsába igyekszik betekintést nyújtani, akik belevágnak egy ilyen tehetségkutatóba, mit sem sejtve, hogy akár fel is őrölheti őket a gépezet. Hiszen sokan eljátszadoznak a gondolattal, hogy milyen jó lenne, ha sztárt faragnának belőlük, azonban a futószalagon gyártott hírességeknek csak az Andy Warhol elhíresült mondásából ismert 15 perc hírnév jár.

A darab a szereplők esetében is egy ellentmondás, a két karizmatikus fiatal, Rami és Ricsi, valamint az ő szerelmük köré épül. Rami egy alázatos vidéki lány, akit a családja nem támogat, hiszen a „fából faragott” kocsmáros apja, valamint a teherbe ejtett nővére, aki nem követhette az álmait, nem szívelik a lány döntését, és minden erejükkel azon vannak, hogy Rami feladja a versenyt. Szerintük ugyanis csak „hanggal”, munka nélkül nem boldogul az ember a nagyvilágban. Ugyanakkor a nagyképű és nők által körülrajongott Ricsi egóját egy nő dagasztja csak igazán a végletekig; a saját anyja. Az eredetileg orosz származású védőügyvéd, Borisz, tűzön-vízen át elér mindent, és ebbe beletartozik a fia sikere is. A két fiatal a tehetségkutató során talál egymásra, de az egyre fokozódó feszültség, és az a tudat, hogy a műsor során Rami a legesélyesebb, egyre inkább próbára teszi románcukat.

További szereplők bonyolítják a már amúgy is gubancokkal teli forgatókönyvet; Tibi, az utcazenész megpróbál hatást gyakorolni a lányra, hogy hagyja ott a tehetségkutató versenyt, mivel a fiú számára egy ilyen show csak a külsőségekről szól. Szerinte ugyanis önálló, független zenészként saját dallal és mondanivalóval, nem utolsósorban pedig kemény munkával lehet valaki igazán tehetséges zenész. Mivel Tibi tiszta szívből szereti a lányt, így szeretné megvédeni az esetleges kudarctól is, amit ez a műsor okozhat. Tibi zenei képességeit két régi rocker egyengeti a sikerhez vezető úton; Gyufa és Jakab. A két öreg rocker nem csak befogadja Tibit, hanem a maguk bugyuta kis menedzselésével azon munkálkodnak, hogy alternatív koncertek keretén belül minél többen megismerhessék az utcazenész fiú tehetségét.

A már amúgy is zavaros levesbe úgy igazából Aysha köp, akinek határtalan önteltsége túlmutat minden erkölcsi korláton. Aysha Ricsi édesanyjában találja meg szövetségesét.

Az izgalmasnak ígérkező zenés színpadi darabhoz olyan egykor tehetségkutatóból megismert hangok adták a nevüket, mint az X-faktoros Kováts Vera, a Megasztáros Puskás Peti, a Voice-ban felbukkant Baronits Gábor, valamint a szintén X-faktorból megismert Rocktenors egyik énekese, Mező Zoltán. Mindezek mellett Gubás Gabi, Lakóth Aladár, Koltai Róbert, Egri Bálint, Hunyadkürti István, Tóth Eszter, Trecskó Zsófia, Vida Péter, Gulyás Attila, Nagy Adrienn, Kékesi Gábor, Hekler Melinda, illetve Molnár Gyöngyi játéka teszí színesebbé a júniusban bemutatásra kerülő musicalt.

Kapcsolódó tartalmak

Ismét sokan látogattak el a Pesti Broadway Fesztiválra

Utasi Nikolett

Catherine Zeta-Jones musical-szerepben

admin

Új díszlettel mutatják be a Jekyll és Hyde című musicalt Szegeden

Volf Anna

Riviera girl a Kálmán Imre Teátrumban

Sándor Petra

Így lett világsiker A nyomorultak – 3. rész

Buchmann-Horváth Emese