Hírek, beszámolók

Sweet Charity a Magyar Színházban

2010. március 25-i művészgyűlésén hirdette ki következő évadjának bemutatóit a Pesti Magyar Színház vezetősége. A színház 2010-2011-es évadjának tematikus címe a Famme Fatale, azaz a Végzet asszonya motívum. Az új bemutatók között helyet kapott egy zenés darab is, a Sweet Charity, melyet Pelsőczy Réka rendezésében 2010. augusztusában tervez bemutatni a Hevesi Sándor téri teátrum.
A Fellini Cabiria éjszakái című filmje alapján készült Neil Simon – Cy Coleman – Dorothy Field musicalt 2003-ban a Budapesti Operettszínház is bemutatta, Siménfalvy Ágotával a főszerepben. A musical a boldogságát harcosan és szabadszájúan kereső fiatal lányról, Charity-ről szól, aki minden férfiban az igazit véli megtalálni, de a klasszikus bohóctréfák szabályai szerint oly vehemensen szeret, hogy természetesen mindig csalódnia kell. A színdarab gegek, etűdök és fájdalmasan mulatságok szituációk szinte már szürreális láncolata.
Az eredeti Broadway produkció 1966-ban debütált  Bob Fosse rendezésében és koreográfiájával, melyet aztán 12 Tony-díjra jelöltek. Ezek után 1969-ben filmet forgattak a történetből szintén Fosse rendezésében, Shirley McLaine-el a főszerepben. Az eredeti Broadway produkció 1986-os felújítása 4 Tony-díjat söpört be, majd 2005-ben Christina Applegate főszereplésében mutatták be ismét a musicalt az Al Hirschfeld Theatre-ben. 
A Pesti Magyar Színház Sweet Charity produkciója jelenleg a casting folyamatánál tart, de májusra már egy előbemutatót is terveznek a musicalből, illetve a Viva la Musical! a készülő produkció próbafolyamataiba is elkalauzolja majd az érdeklődőket.

Kapcsolódó tartalmak

Rebecca sajtótájékoztató

oldadmin

Megjelent a Szupersztár dupla cd

Utasi Nikolett

Zenekar jelentkezését várja az egri színház

Sándor Petra

November végén mutatják be Budapesten a We Will Rock You című musicalt

Volf Anna

Sasvári Sándor a Millenáris Teátrumban koncertezik április végén

Vincze Dániel