Hírek, beszámolók

Megkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok 2009. évi jegyértékesítése

A mai naptól lehet jegyeket vásárolni a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi előadásaira: a Dóm téri nyári fesztivál jövőre is izgalmas bemutatókat valamint visszatérő közönség-kedvenceket kínál. A társaság újítást vezetett be a jegyárszint megőrzése érdekében, belépőket Szegeden és országszerte a már ismert jegyirodákban, valamint az interneten lehet vásárolni.

Az előző évben megszokott módon még az idei évad befejezése előtt kihirdették a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi produkcióit, és az országban egyedülálló módon már kevéssel az idény vége után, szeptember 16-tól elindul a 2009-es műsor előadásaira szóló jegyek árusítása. A Játékok menedzsmentje a jegyárszint megőrzése érdekében ebben az évben újítással él: napok szerint differenciálja a jegyárakat, így a pénteki és vasárnapi előadásnapokon megtartotta a 2008-as helyárakat, és csupán a szombati napok produkció esetében nem biztosít szociális jegyár-kedvezményt. A felmérések azt mutatják, hogy ez utóbbi napon a legélénkebb a kultúrturizmus a Dóm téren, vagyis ilyenkor látogatják más magyarországi városok nézői és külföldiek az előadásokat. A menedzsment számára fontos, hogy a kisebb vásárlóerővel rendelkezők, valamint a visszatérő látogatók – akik jellemzően szegediek – számára fent tudja tartani az olcsóbb helyárakat.

A Szegedi Szabadtéri Játékok jövőre is izgalmas produkciókat kínál. Visszatérnek az idei közönség-kedvencek, így a Szegeden ősbemutatóként Kerényi Miklós Gábor által színre vitt Szentivánéji álom című worldmusical, Puccini: Turandot című operája Kesselyák Gergely futurisztikus, meseszerű rendezésében, valamint a Szikora János rendezte István, a király, melyet a Társulatból megismert énekesek vittek sikerre idén.  Új bemutatóként láthatjuk Lehár Ferenc Cigányszerelem című művét, amely a női lélek titkairól, a szerelem szabadságáról, a nemiség démoni erejéről szól. A darabot Béres Attila állítja színpadra. A Béjart Ballet Lausanne két előadással vesz részt a Szegedi Szabadtéri Játékokon 2009-ben: a Szerelemtánc című darabot Maurice Béjart francia balettművész és koreográfus legjelentősebb koreográfiáiból állították össze. A Szabadtéri büszke alapítója a Mezzo Operafesztiválnak, amely ez év novemberében kerül megrendezésre a Szegedi Nemzeti Színházban. A rendezvény során felfedezett tehetségek helyet kapnak a Szabadtéri 2009-es műsorában a Dóm tér színpadán, a Mezzo Operagálán, amely így az Operafesztivál díja is lesz.

A 2008-as évadban sikeres akciót, mely során a Szabadtéri és a REÖK (Regionális Összművészeti Központ) programjai összekapcsolódtak, 2009-ben is biztosítja a Szabadtéri menedzsmentje: a Dóm téri produkciók nézői az előadásokra szóló jegyeikkel ingyenesen látogathatnak el a REÖK-be.  Szegeden a REÖK jegyirodájában (Szeged, 6720, Tisza Lajos krt. 56.), országszerte az ismert jegyértékesítő pontokon, valamint interneten az Interticket rendszerén keresztül vásárolhatók meg a jövő nyári előadásokra szóló jegyek és bérletek. Ezzel egy időben a külföldről érkező turisták számára is megkezdődik a Játékok egy-egy előadásával egybekötött utazási csomagok értékesítése. 

Kapcsolódó tartalmak

A Fantom és az Elfújta a szél dallamai is felcsendülnek a Múzeumok éjszakáján

Volf Anna

A 25. évfordulós Fantom dvd egyetlen alkalommal a filmvásznon Budapesten

Vincze Dániel

Felkerült a Sakk áprilisi előadásainak szereposztása

Kiss Brigitta

Évadnyitó a Szép Ernő Színházban

Buchmann-Horváth Emese

A zene angyala

Vincze Dániel