Hírek, beszámolók

Szabadtéri hétvége a klasszikusok jegyében

A klasszikus zenés műfaj jegyében telik a hétvége a budapesti szabadtéri színpadokon. A Városmajorban A madarász című operettet láthatja a közönség, a Margitszigeten pedig Puccini Pillangókisasszonya kerül színre két alkalommal.

Karl Zeller operettje Nemlaha György rendezésében, Egyházi Géza és Geszti Veronika főszereplésével kerül bemutatásra a Városmajori Szabadtéri Színpadon július 26-án. A darabban Milka, a szép falusi postáslány solymászi kinevezést kér vőlegénye Ádám számára Theodor hercegtől. A madaraival vándorló tiroli madarász büszkébb annál, hogy elfogadja Milka segítségét, féltékenysége szakításhoz vezet. Mária hercegnő álruhában követi kalandjairól hírhedt férjét, Theodort, ám leleplezés helyett a szerelemmel találkozik a fiatal Ádám személyében. Mária mindent elkövet, hogy Ádám a közelében maradjon az udvarnál. A fiatal szerelmesek kibékülésének útjában hiú hivatalnokok és a pénzsóvár udvaronc, Ladislaus családja áll.

A Margitszigeten július 26-án és július 28-án látható az “örök hűség és szerelem operája”, a Pillangókisasszony. Giacomo Puccini műve közvetlenül ismerős lehet a musical kedvelőinek is, hiszen Claude-Michel Schönberg és Alain Boubil Miss Saigonja nem csak a történet modern feldolgozása, de zeneileg is merít az opera-klasszikusból. A történetben egy fiatal japán gésa, Cso-Cso-Szán őszinte, tiszta, de végül tragédiába torkolló szerelme elevenedik meg egy amerikai tengerésztiszt, Pinkerton iránt. Puccini egyik legnépszerűbb operáját a megható történeten túl lírai dallamvilága, páratlan érzelemgazdagsága és hangulatteremtő ereje teszi kivételessé.

A Pillangókisasszonyt Anger Ferenc rendezésében láthatják az érdeklődők. A címszerepben a világhírű magyar szoprán, Rost Andrea debütál, partnere pedig Pavarotti tanítványa, a fiatal sztártenor, Andrea Caré.

További érdekességek:

Interjú Rost Andreával

Interjú Andrea Caréval
 

Forrás: Szabad Tér Színház

Kapcsolódó tartalmak

Tavaszébredés – Beszélgetés Mihálka Györggyel

Vincze Dániel

Megjelent az Én, József Attila cd

Stern Ágnes

Bereményi Géza lehet a Thália és a Mikroszkóp új igazgatója

Volf Anna

Fővárosi Közgyűlés – Döntöttek a színházi ingatlanok bérbeadásáról

Volf Anna

Kellemes Ünnepeket!

Vincze Dániel