Hírek, beszámolók

A Central Park Szegeden

Elfogadták a Szegedi Szabadtéri két legnagyobb érdeklődéssel várt darabjának, a My Fair Lady-nek és a Hairnek a jelmez- és díszletterveit. A Dóm téren idén nyáron megelevenedik a londoni Covent Garden és a New York-i Central Park is. Vetítésekkel, grandiózus díszletekkel és gyönyörű jelmezekkel csábít a két előadás.

Két teljesen különböző kor és atmoszféra várja a nézőket a My Fair Lady és a Hair előadásain. Novák Eszter rendező „korban akarja tartani” a szegény virágáruslány, Eliza Doolittle történetét: a színpadon egy hamisítatlan századfordulós környezet tárul majd a nézők elé, csodaszép báli jelmezekkel, a Covent Garden előkelő urainak és hölgyeinek bájosan konzervatív viseletével. Bagó Bertalan viszont a hatvanas-hetvenes évek Amerikájának szabadszellemű életérzését, színes forgatagát kívánja a színpadra varázsolni a Hairben.

A tervezők idén is igyekeznek lebilincselni a nézőket a látványvilággal. A My Fair Lady díszletét Khell Zsolt, jelmezeit Zeke Edit, a Hair díszletét Vereckei Rita, jelmezeit Túri Erzsébet álmodta meg.

A My Fair Lady látványvilága az Elizát úrinővé varázsoló Higgins professzor figurája köré épül: óriás metronóm és hangfelvevő készülék mozog majd a színpadon, így változnak jelenetről jelenetre a helyszínek. Érdekesség, hogy mindkét darabban látványos vetítésekkel egészül ki a színpadkép. A My Fair Lady-ben könyvtárszobát, kertet, estélyt, lóversenyt jelenítenek meg a paravánokon, a Hairben pedig a New York-i Central Park felhőkarcolói elevenednek meg a vetítések segítségével. A látomásszerű képek a mámorban úszó fiatalság hiteles és sokszínű portréját rajzolják meg.

Az előadásokban olyan remek és népszerű színészek játékát élvezhetjük majd, mint például Tompos Kátya, Gálvölgyi János, Bezerédi Zoltán, Dolhai Attila, Szemenyei János, Peller Anna vagy épp Kerényi Miklós Máté.

forrás: www.szegediszabadteri.hu

Kapcsolódó tartalmak

Emma Thompson forgatókönyvet ír

admin

Női Rendezők Tavasza a Budapesti Operettszínházban

Buchmann-Horváth Emese

Van, aki forrón szereti

Sándor Petra

Egyházi Géza koncert helyett extra Vámpírok bálja előadás

admin

Mozart és a masszőr – Betiltott darab bemutatója a Városmajorban

Buchmann-Horváth Emese