Hírek, beszámolók

Nyári Program 2: Szegedi Szabadtéri Játékok

Nyári programajánló sorozatunk második részében a Szegedi Szabadtéri színpad kínálatát mutatjuk be.

1930 óta rendezik meg a Szegedi Szabadtéri Játékokat. Immár 14 éve a több, mint 4000 férőhellyel rendelkező mobil, csak a Játékok idejére felállított nézőtéren foglalhatnak helyet a látogatók a gyönyörű Dóm téren. Az előadássorozat tavaly az eddigi legsikeresebb évét könyvelhette el, sosem voltak még ennyien kíváncsiak a Fesztiválra.

Az idei év műsora is nagyon erős, és rendkívül színes, hiszen a musical mellett operettet, operát, rockoperát és néptánc gálát is láthatunk majd július és augusztus során Szegeden.

A sort július 7-én Puccini híres operája, a Turandot nyitja, melyet a zeneszerző születésének 150. évfordulója alkalmából állítanak színpadra.

Július közepén három alkalommal játsszák majd a tavaly kirobbanó sikert aratott Marica grófnőt Eszenyi Enikő rendezésében. Az operettben szerepel többek között Lukács Gyöngyi, Nyári Zoltán, Peller Anna és Lehoczky Zsuzsa.

Július 25-én lesz a világpremierje a sokak által nagyon várt, Shakespeare színműve alapján készülő „worldmusicalnek”, a Szentivánéji álomnak, melyet az Operettszínház művészeinek előadásában, és a színház igazgatójának, Kerényi miklós Gábornak, valamint Béres Attilának a rendezésében láthatunk majd. A bemutatót négy további előadás követi Szegeden, szeptembertól pedig Budapesten, az Operettszínházban tekinthető majd meg a produkció. A főbb szerepekben – az első szereposztásban – nem kisebb színészek tűnnek majd fel, mint Szabó P. Szilveszter, Janza Kata, Dolhai Attila, Vágó Bernadett, Bereczki Zoltán és Földes Tamás.

Augusztus első felében két alkalommal lesz látható a XXIII. Nemzetközi Néptáncfesztivál keretében a Benyovszky néptánc gála a Ghymes együttes zenéjével, melynek végén ingyenes szabadtéri táncház várja az érdeklődőket.

A Szabadtéri Játékokat az idén 25 éves István, a király rockopera zárja augusztus végén, melynek főszereplőit hétről hétre választják ki az MTV „A Társulat” című műsorában.

A Szegedi Szabadtéri Játékok előadásairól bővebb információ itt található, jegyeket pedig itt lehet venni.

Kapcsolódó tartalmak

Interjú Boncsér Gergellyel

Vincze Dániel

Opera, balett és Szép Ernő-művek a Szegedi Nemzeti Színházban

Bárány Anna

Rövidhírek, 2013. április

Volf Anna

Interjú Dolhai Attilával

Buchmann-Horváth Emese

Kiálts a szeretetért! musical Miskolcon! Jótékonysági előadás

Krista Adrienn