Hírek, beszámolók

Szegény gazdagok sajtótájékoztató

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad június 12-én szombaton világpremier színhelye lesz.  Jókai Mór híres regényét, a Szegény gazdagokat is utolérte a megzenésítési láz.
A Szabad Tér Színház felkérésére Kocsák Tibor és Miklós Tibor – a Légy jó mindhalálig és az Anna Karenina szerzőpárosa –  ismét közös alkotásba fogott, és sikergyanús musicalt írtak a „kötelező olvasmányból”.  Az előadást Nagy Viktor rendezi, különleges díszletét és látványelemeit Horesnyi Balázs, a jelmezeket Rátkai Erzsébet tervezi.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az alkotók és a szereplők is szívügyüknek tekintik a darabot, és örülnek hogy a részesei lehetnek egy újabb magyar irodalmi mű alapján íródott musical megszüketésének.

Két dalt is énekeltek a készülő előadásból: Valentin Titánia és Zöld Csaba duettjét  valamint Krassy Renáta és Zentai Márk közös dalát hallgathatták meg a meghívottak.

Az előadást a József Attila Színházzal koprodukcióban állítják színpadra, így a  musical a 2010/11-es évadban bekerül a színház repertoárjába.

A sajtótájékoztató képeit itt tekinthetik meg, a teljes szereposztást pedig korábbi cikkünkben is olvashatják.

Kapcsolódó tartalmak

Légy jó mindhalálig – Pécsi Szabadtéri Játékok

Nagy Péter

Spamalot lovagi torna

Nagy Péter

A Vörös Pimpernel

oldadmin

Serbán Attila: Premier

admin

Átadták a TAPS-díjakat

Stern Ágnes