Hírek, beszámolók

Már próbálják a Szentivánéji álmot az Operettszínház népszerű sztárjai

Új magyar musical születik a Dóm tér színpadán: már javában folynak a próbák az ország legnagyobb csillagtetős színházának deszkáin, hiszen nemsokára bemutatják az idei Szegedi Szabadtéri Játékok talán legkülönlegesebb produkcióját, a Shakespeare Szentivánéji álmából született worldmusicalt.

A Budapesti Operettszínházzal együttműködve már több nagy sikerű előadás született a Dóm téren, mint például a Rómeó és Júlia vagy a Rudolf, így ez a produkció – amely ősbemutatóként, világpremierként kerül a színpadra – méltán tart számot a hatalmas érdeklődésre.

A Szentivánéji egyik legnagyobb érdekessége a szerzőgárda, hiszen az előadás rendezője Kerényi Miklós Gábor maga írta a darab librettóját, a zenét a világszerte ismert Szakcsi Lakatos Béla, a dalszövegeket pedig Müller Péter Sziámi írta, utóbbi két alkotó most dolgozott együtt először. A worldmusical műfaji megjelöléssel illetett előadást a fesztivál kérésére, kifejezetten a Szabadtéri adottságaihoz igazítva hozták létre az alkotók. Az előadás zenéje egyébként nem csak a musical megszokott elemeit használja fel, hanem a jazz, a világzene és a népzene jellemzőit is, ami hozzájárul ahhoz, hogy ne csak a musical műfaj elkötelezett hívei számára legyen élvezhető produkció a Szentivánéji álom.

 

A Kerényi Miklós Gábor rendezésében színre kerülő darab szereposztása garantált sikert jelent, hiszen az Operettszínház népszerű sztárjai játsszák a Szentivánéji alakjait. A tündérkirály Oberont Szabó P. Szilveszter kelti életre, Titánia, a tündérkirálynő Janza Kata lesz, Hermiát Vágó Bernadett, Helénát Peller Anna énekli. A két szerelmes ifjút, Demetriust és Lysandert Szabó Dávid és Dolhai Attila személyesíti meg. Puck szerepében Kerényi Miklós Mátét, Zubolyéban pedig Bereczki Zoltánt láthatjuk.

 

„Először vettünk részt olyan típusú darab megszületésében, amely akkor és ott íródott, ahol ősbemutatóként előadják. Érdekes volt, hogy jelenetek tolódnak el időben az utolsó pillanatban, és az végső percig íródik a mű” – meséli Bereczki, aki szerint ez az egyik legkülönlegesebb próbafolyamat, amiben eddigi pályája során részt vett. A darab rengeteg lehetőséget ad az improvizációra, a valódi játékra, hiszen a szokásosnál jóval több prózai rész van benne, így a próbák során több jelenet is átalakult már.

 

A végleges előadás július 25-én, 26-án, 27-én, illetve augusztus 1-jén és 2-án lesz látható a Dóm téren.
 

Kapcsolódó tartalmak

A Veled, Uram! szereplőivel avatták az új Szörényi-Bródy Hungarikont

Utasi Nikolett

Madách Musical Pályázat II. döntő (Aranyborjú, Metis)

Buchmann-Horváth Emese

Földes Tamás játssza Pécsen Valkay tanár urat

admin

Így készült a Wicked

Volf Anna

Jövőre Kylie Minogue musical Londonban?

Utasi Nikolett