Hírek, beszámolók

Színészbállal nyílt meg a kecskeméti báli szezon

Jelmezes mulatsággal nyílt meg az idei kecskeméti báli szezon a Katona József Színházban. Az est során felléptek a teátrum művészei, de Polyák Lilla, Homonnay Zsolt és Varga Miklós is műsort adott.

Már hagyomány, hogy a kecskeméti báli szezon nyitányának a kecskeméti teátrum épülete ad otthont, 2009 óta ugyanis a Színészbál nyitja meg a hírös városi mulatságok sorát. Idén azonban még az eddigieknél is különlegesebb volt a Színészbál. A teátrum aulájába ugyanis január 21-én este gyönyörű jelmezekben érkeztek meg a vendégek. A bálozókat a korhű ruhákba öltözött Renaissance Consort muzsikája fogadta.
 
– Úgy döntöttünk, idén legyen jelmezbál a Színészbál. Azok, akik szerettek volna egyedi jelmezt viselni, a színház több ezer darabból álló jelmeztárából válogathattak – emelte ki Cseke Péter, a teátrum igazgatója. – Annak köszönhetően, hogy sokan kosztümöt viseltek, fesztelenebb volt a bál. A vendégek elmondták, szívesen öltöztek be, hiszen így egy estére maguk is színésznek érezhették magukat. Sőt, volt olyan is, akinek gyermekkori álma teljesült azzal, hogy jelmezben állhatott a Katona József Színház színpadán – tudtuk meg a direktortól, aki erre az estére rabruhát öltött, amivel azt szerette volna megmutatni, hogy ő már bizony örökre a színház rabja.
 
A teátrum patinás épülete önmagában is különleges hangulatot ad a bálnak, azonban erre az éjszakára minden évben átalakul a színház. Idén sem lehetett ez másként. A szakemberek négy nap alatt lefedték a nézőteret, és egy szintbe hozzák a színpaddal, így egy varázslatos bálteremmé alakították át a város gyönyörű ékszerdobozát.
 
A bál műsorvezetője Kiss Zoltán, a teátrum színésze volt, az est két sztárvendége pedig Polyák Lilla és Homonnay Zsolt. A népszerű színészházaspár egy műsorral érkezett Kecskemétre, ami nagy sikert aratott a vendégek körében. Természetesen a kecskeméti társulat tagjai az előző évekhez hasonlóan szintén felléptek a bálon, ezen kívül a Főnix Dance táncműsorát is láthatta a közönség. A gasztronómiai élményekről idén is a Bagatell étterem gondoskodott Kecskeméti Krisztián vezetésével, a talpalávalót pedig a Horizont Happy Band húzta hajnalig.
 
Az est díszvendége Varga Miklós volt, aki meglepetéssel készült a bálozóknak. – Szívesen jöttem Kecskemétre, hiszen Cseke Péter régóta jó barátom. Még nem volt alkalmunk együtt játszani színpadon, de a színészválogatott révén régóta ismerjük egymást. Ezen kívül Kecskeméthez köt az Időgép zenekar is, akikkel rendszeresen fellépek – tudtuk meg Varga Miklóstól, aki egy új dallal készült a hírös város közönségének. – Éjfél előtt a decemberben megjelent Újra itthon című albumomról énekeltem el egy számot, aminek Miklós Tibor írta a szövegét. A címe: Ez az én hazám – tette hozzá az est díszvendége.
A teátrum idén egy filmmel is készült a bálra, amivel a színház 115 éves történetét lapozták át humoros formában. A bejátszásban megszólaltak a társulat tagjai, valamint olyan színészek is, akik bár most máshol játszanak, de pályájuk során fontos állomás volt a kecskeméti színház. 
 
Míg az eddigi bálokon éjfél után mindig újságot adott ki a teátrum, ezúttal egy olyan szerkezettel kedveskedtek a vendégeknek, amivel a bálozók saját maguk készíthettek képeket, akár karöltve kedvenc színészükkel. A fotókat pedig levelezőlap formájában mindenki hazavihette. 
 
– Szeretnénk jövőre is megrendezni a Színészbált, amellyel egy szép hagyományt teremtettünk Kecskeméten – hangsúlyozta Cseke Péter. –Véleményem szerint az itteni színészgárda az ország egyik legtehetségesebb társulata. Az, hogy a város és a megye közönsége ennyire szereti a színházat, nem csak jól eső érzés számunkra, hanem megsokszorozza a teherbíró képességünket is – jegyezte meg a direktor. 
 
 
 
Videoösszeállítás: http://vimeo.com/35454397
 
 
Forrás: delmagyar.hu

Kapcsolódó tartalmak

Jekyll & Hyde (Szegedi Szabadtéri Játékok 2012)

Tóth Barbara

Indul az évad a Centrál Színházban!

admin

Jelmezes promenád

admin

20 érdekesség, amit nem tudtál A nyomorultakról

Vincze Dániel

Lélegezz szabadon!

oldadmin