Hírek, beszámolók

Színészdíjat kapott a POSzT-on Gubik Petra

Gubik Petra vehette át szombaton este a POSzT színész zsűrijétől a legjobb színésznőnek járó elismerését.

A Békéscsabai Jókai Színház idén kapott először meghívást a Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába a fesztivál 15 éves története során a Koldusopera című előadásával. A fiatal színésznő ebben a zenés előadásban játssza Polly szerepét. A színészzsűrit Felföldi Anikó, Mihályi Győző és Sipos Imre alkotta. A két fődíjat, a legjobb előadásért és rendezésért járót a Nemzeti Színház és Vidnyászky Attila vihette haza az Isten ostora című produkcióért.

Fotó: JókaiFilm/Vámos Z.

A díjátadó gála alapja a Jókai Színház Gödöllői Művészetek Házával közös előadása, a Fekete Péter által rendezett Orient volt, a blokkok között adták át a díjakat. Az Orient női főszerepét is Gubik Petra játssza, emiatt jelmezben vette át a díját. A műsorvezető Komáromi Anett, a Jókai Színház színművésze és Németh Kristóf volt.

2014-ben Gubik Petra lett a legjobb musicalszínésznő, az Arany Kotta Díjat nyerte el a „legjobb musicalszínésznő új musicalprodukcióban” kategóriában. Azért is fontos számára az új elismerés, mert ugyanolyan fontos neki a prózai, mint a zenés vonal. Polly szerepében mindkettőt volt lehetősége megmutatni a zsűrinek.

Petra a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található Ajakról származik. Színészi pályafutását 2007-ben kezdte a Kisvárdai Várszínház DoktoRock Színtársulatának tagjaként. A békéscsabai Színitanházban tanulta a mesterséget és a Jókai Színházban érett igazi színésznővé olyan előadások dívájaként, mint az Aida, a Monte Cristo grófja, vagy éppen az István, a király és az Egerek és emberek. A békéscsabai teátrum mellett a Budapesti Operettszínháznak is tagja.

Forrás: Jókai Színház

Kapcsolódó tartalmak

Az Operettszínház, a Trafó és a Felvonulási tér átadását kezdeményezi a főváros

Volf Anna

Nehéz év elé néz jövőre a Budapesti Operettszínház

Volf Anna

József extra – május 18.

Nagy Péter

Last 5 Years és Tick Tick BOOM újra Londonban

admin

Én, József Attila musical a Költészet napján

József Kriszti