Hírek, beszámolók

Színházak éjszakája program

A színházi világnap (március 27.) hetében március 31-én, szombaton első alkalommal kerül megrendezésre a Színházak éjszakája, melybe 13 színház kapcsolódott be. Késődélutántól egészen éjjel 2-ig vehetnek részt az érdeklődők különböző színes programokban.

A résztvevő színházak igazgatói, képviselői a sajtótájékoztatón

A programokon való részvétel kizárólag karszalaggal lesz lehetséges, egy karszalaggal mind a 13 színház látogatható. Felnőtteknek 1700, diákoknak 1000 és gyermekeknek (6 éves korig) 100 Ft, megvásárolható a részvevő színházak jegypénztáraiban és szervezési osztályain, valamint az interneten (az így vásárolt karszalagok bármelyik helyszínen átvehetők).

A programban részt vevő színházak: Budapest Bábszínház, Budapesti Operett Színház, József Attila Színház, Katona József Színház, Kolibri Színház, Madách Színház, Mikroszkóp Színpad, Örkény István Színház, Radnóti Miklós Színház, Szabadtér Színház, Thália Színház, Új Színház, Vígszínház.

A musicalek szerelmesei is remek programokat találhatnak maguknak.

Az Operettszínházban először a gyermekeknek kedveskednek 16.30-tól 17.30-ig zenés mesesarokkal a Csillárteremben, mesék és gyerekdalok hangzanak el Kékkovács Mara, Siménfalvy Ágota és Szabó Dávid közreműködésével.

Majd 20 órától kezdetét veszi az operett és musical maraton a Raktárszínházban.
20.00-20.45: Mészáros Árpád Zsolt, Vágó Bernadett, Szendy Szilvi, Peller Károly, Lukács Anita, Vadász Zsolt, Szulák Andrea, Bálint Ádám
21.00-21.45: Vágó Zsuzsi, Kerényi Miklós Máté, Janza Kata, Németh Attila, Kalocsai Zsuzsa, Vadász Dániel, Peller Anna, György Rózsa Sándor
22.00-22.45: Szabó P. Szilveszter, Füredi Nikolett, Feke Pál, Siménfalvy Ágota, Oszvald Marika, Szabó Dávid, Náray Erika, Pirgel Dávid, Kocsis Dénes
23.00-23.45: Dolhai Attila, Fischl Mónika, Bordás Barbara, Boncsér Gergely, Kékkovács Mara, Homonnay Zsolt, Csengeri Ottilia, Földes Tamás
00.00-00.45: Csonka András, Peller Anna, Nádasi Veronika, Szerényi László, Geszthy Veronika, Kádár Szabolcs, Vörös Edit, Pálfalvy Attila

22.00-tól 23.00-ig egy igazi különlegességre lesz lehetőség, a nézők betekinthetnek a kulisszák mögé.
22.00-22.20: idegenvezető: Peller Anna
22.20-22.40: idegenvezető: Csonka András
22.40-23.00: idegenvezetők: Peller Anna és Csonka András

22.30-tól a nagyérdeműnek lehetősége nyílik megtanulni a népszerű Lehetsz király koreográfiáját a Házi színpadon, méghozzá a Rómeó és Júlia ifjú tehetségeivel.
Oktatók: Kocsis Dénes, Brasch Bence, Kerényi Miklós Máté, Mirtse Réka, Rogács László

Kerényi Miklós Gábor a rendezvény sajtótájékoztatóján

A Nagymező utcai teátrumban a programot a TESSÉK zenekar koncertje zárja. Közreműködik: Bori Tamás – ének, zongora, Kedvek Richárd – basszusgitár, Földes Gergő – szólógitár, Pálfalvy Attila – dob Vendég: Földes Tamás.

A Madách Színházban 21.00-tól Müller Péter rendhagyó estje lesz látható a Tolnay Szalonban, előadás és párbeszéd a szívekben rejlő aktuális kérdésekről, gondolatokról, érzésekről. Bármilyen téma terítékre kerülhet, az összehangolódó szívdobbanások kerek egészet alkotva adják meg az est irányát és hangulatát.

22.30 és 23.30 között Baranyai Annamária és Balog János műsora lesz látható a március 2-én bemutatásra kerülő Úgy élj, mint a szél című est nyomán. Szó lesz örömökről, félelmekről, álmokról, gyermekkorról, szerelmekről, elvágyódásról és hazatérésről. Az est egyetlen vallomásfolyam, személyes sorsukkal való szembenézés és őszinte kitárulkozás.
Mindez olyan dalok segítségével, amiket a musical műfajának rajongói jól ismerhetnek

Szírtes Tamás a rendezvény sajtótájékoztatóján

Éjféltől 1.30-ig pedig a színház fiataljaié a főszerep. A Madách Musical Műhely egykori növendékei, valamint a Madách Musical Táncművészeti Iskola jelenlegi hallgatói előadásában hangzanak el részletek világhírű musicalekből. A programból természetesen nem hiányozhatnak a Madách Színház repertoárján szereplő művek közkedvelt dalai sem. Az est házigazdái: Polyák Lilla és Kautzky Armand.

A Szabad Tér Színház legújabb játszóhelyén, a Városmajori Garden Színházban a 2012. nyári ősbemutatóból, a Báthory – a legenda másik arca című új musicalből hallhatóak részletek és tudhatók meg kulisszatitkok a rendezőtől, Bagó Bertalantól. Legenda vagy valóság? A történelem első koncepciós ügye, vagy bizonyíthatatlan gyilkosságok sorozata?

A fentieken kívül a többi színházba is érdemes ellátogatni, hiszen jobbnál jobb programok várják az érdeklődőket. További részletek a rendezvény honlapján olvashatók.

Kapcsolódó tartalmak

Közönségtalálkozó az Ének az esőben sztárjaival

halasi.vivien

Nyerj Vámpírok Bálja ajándékcsomagot!

admin

Love Never Dies: elkészült az első klip

admin

A denevér – fotóspróba Budapesti Operettszínház 2015. 09. 30. de. (Vadász-Fischl-Lukács-Oszvald-Balczó-Faragó-Peller)

Stern Ágnes

Így készült az Operaház Fantomja – 1. rész

admin