Hírek, beszámolók

Szinte lehetetlen jegyet venni a Nemzeti Színházba az óriási érdeklődés miatt

Szinte lehetetlen jegyet venni a Nemzeti Színház előadásaira március végéig, az óriási érdeklődés miatt ugyanis a színház honlapja és az online vásárlási felület hétfőn délelőtt összeomlott.

Alföldi Róbert leköszönő igazgató személyesen kérte a sorban állók türelmét a színház pénztára előtt, az Andrássy úti iroda előtt várakozókat pedig meleg teával kínálták.
A márciusi jegyeket hétfőn 10 órakor kezdték árulni: az internetes vásárlás mellett a közönség megrohamozta a színházat és a belvárosi jegyirodát is.
Gálos Orsolya, a Nemzeti Színház kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta: az Andrássy úti jegyirodánál a Nagymező utcáig állt a sor a hóesésben, a várakozókat meleg teával kínálták. Tájékoztatása szerint a rendszer negyed tizenegykor omlott össze, mintegy fél óra múlva már sikerült helyreállítani és a jegyirodában már ki tudták adni a jegyeket, de az online vásárlás a túlterheltség miatt csak akadozva működik.
A színház honlapján kér elnézést a nézőktől a technikai problémák miatt, az esetleges hosszabb várakozási időért a türelmüket kérik. Mint írják, az online vásárlással kapcsolatos probléma helyreállításán még dolgoznak.
Gálos Orsolya elmondta, hogy Alföldi Róbert – aki délelőtt épp a Gothár Péter rendezte Amphytrion című előadásban próbált színészként – személyesen kérte a sorban állók türelmét a Nemzeti épülete előtt.
A kommunikációs vezető szerint gondoltak arra, hogy nagy lesz az érdeklődés a színház előadásai iránt, megpróbáltak felkészülni erre, ám ekkora rohamra és arra, hogy ez technikai összeomlást is eredményez, nem számítottak. “Ezeket a tapasztalatokat a következő hónapban igyekszünk hasznosítani” – tette hozzá.
Kiemelte, hogy az elmúlt években sikerült a nézők szeretetét elnyerniük, élvezték a közönség folyamatos érdeklődését. Vélekedése szerint a jegyvásárlási roham azzal magyarázható, hogy aki még esetleg valamit kihagyott a repertoárból, azt szeretné gyorsan bepótolni az évad végéig, mivel ezeket az előadásokat valószínűleg a későbbiekben már nem lehet majd látni.
Alföldi Róbert az évad végén, június 30-án távozik a Nemzeti Színház éléről, utódja Vidnyánszky Attila lesz.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Feke Pál ad koncertet az Újszegedi Szabadtéri Színpadon

admin

Szabó Dávid marad az Operettszínházban

Sándor Petra

Megkezdődtek a vámpírpróbák Oberhausenben

admin

Barbra Streisand élete fotóin keresztül: megjelent a magyar kiadás

Volf Anna

Jászai-díj Dolhai Attilának és Sasvári Sándornak

Sándor Petra