Hírek, beszámolók

Sztrájk!- új filmmusical készül Samantha Barks főszereplésével

Az időpont 1919, a helyszín Winnipeg, avagy ’’Észak Chicagoja”. Egy általános sztrájk zárja el az egész várost, Rómeó és Júlia sorsához hasonlóképpen szembeállítva a katolikus Stefant és a zsidó Rebeccát Mike Sokolowskival, Stefan keresztapjával és pártfogójával.
A Sztrájk!-ban a régi világ gyűlölete összeütközik az új világ megváltozott törekvéseivel, céljaival. Egy hősies történet a bátorságról, szenvedésről és szenvedélyről.
 
A Sztrájk! zeneszerző-szövegírója, Danny Schur a vászonra vitel kapcsán a Winnipeg Free Press-nek elárulta, hogy Samantha Barks, akit Éponine-ként A nyomorultak filmváltozatában is láthattunk, aláírta, hogy eljátssza Rebecca Aamazoff szerepét. (A színésznő nemrégiben címszerepet kapott egy világpremierben is: a Bakeley Repertory Theatre-ben az Amélie című musicalben láthatja a közönség.)
 
“Ha volt néhány szabad órám ezt a musicalt hallgattam, nagyon szeretem a zenéjét.” – mondta Barks a Canadian paper-nek. ”Igazán beleszerettem ebbe a karakterbe – ő egy, a korát megelőző szüfrazsett. A világot olyannak látja, amilyen lehetne, nem pedig úgy, mint az valójában. Ezzel megfogott engem.”
 
Alan Doyle elmondta: “Samanthának egyedülálló képessége van ahhoz, hogy megtestesítse azt, amit egy dal elvár tőle. Ez egy hihetetlen tehetség, és azt gondolom, ez az, amiben más a pályán, mint a többiek. Pillanatnyi kétség sincs afelől, hogy kit hallunk, amikor Sam Barks énekel. Ez igaz akár A nyomorultakra, akár egy régi angol népdalra. Nem könnyű találni valakit, aki ilyen hatás elérésére képes.”
 
Danny Schur hozzátette: ”Samantha főszerepe teszi a filmet igazán ütőssé, felkeltve egyaránt a brit és az amerikai filmforgalmazás érdeklődését is. Nincs nála megfelelőbb erre a szerepre, hiszem, hogy ő a következő Julie Andrews.”
 
A forgatás várhatóan Winnipegben kezdődik idén júliusban.
 
forrás: playbill.com

Kapcsolódó tartalmak

A nyár exkluzív élménye: A Budavári Palotakoncert

Sándor Petra

Rockopera készül Nero császárról

Volf Anna

Gálaest Stephen Sondheim tiszteletére

Nagy Péter

JÁTÉKUNK NYERTESE

admin

ISMÉT KECSKEMÉTEN A NYOMORULTAK

József Kriszti